Володимир Балух опинився на межі життя та смерті у СІЗО Сімферополя

24.01.2018
Політв’язень Володимир Балух опинився на межі життя та смерті у СІЗО міста Сімферополь.
 
Патріот України не отримує допомогу медиків, незважаючи на те, що стан його здоров’я стрімко погіршується.
 
Адвокат Володимира Балуха повідомив, що серйозні проблеми з серцем та нирками можуть стати причиною смерті його підзахисного.
 
Речник МЗС України Мар’яна Беца вважає, що ненадання медичної допомоги для тяжкохворої людини, яка перебуває у місцях ­позбавлення свободи, є нелюдським та жорстоким покаранням.
 
Вона закликала владу РФ допустити ­лікарів до політв’язня Володимира Балуха заради порятунку його життя.
 
— До провадження справи Балуха на півострові Крим причетні близько 30 кримських силовиків, двох з яких Кримська прокуратура вже оголосила у розшук, — розповів правозахисник Дмитро Дінзе. — Єдина доведена «вина» мого ­підзахисного полягає в тому, що він так i не визнав окупаційну владу в Криму. 
 
Нагадаємо, що мешканця півострова засудили до терміну в три роки та сім місяців колонії загального режиму, а також змусили виплатити штраф у розмірі десять тисяч рублів.
 
Таке суворе покарання Володимир Балух зазнав тільки за те, що активно чинив опір режиму Путіна: чоловік вивісив над дахом свого будинку український прапор, а до стіни прикріпив табличку з написом: «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18».
 
Проти активіста швидко сфабрикували кримінальну справу співробітники ФСБ, які підкинули на горище його будинку патрони та бойові гранати.
 
Після того як у помешканні влаштували обшук, Володимир Балух був відправлений до СІЗО міста Сімферополь, незважаючи на те, що ніяких доказів на користь того, що боєкомплект належить саме йому, знайдено не було.
 
Незаконний вирок для українського активіста Володимира Балуха рішуче засудили представники Держ­департаменту США, про що відверто заявив тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Камiан під час свого виступу на засіданні Постійної ради цієї організації у Відні.
 
Європейський Союз не визнає юрисдикцію «Роздольненського районного суду» в анексованому Росією Криму, який засудив громадянина ­України, активіста Володимира Балуха.
 
Тим часом прес-секретар Верховного представника ЄС iз питань зовнішньої політики та політики безпеки Майя Кочьянчич зажадала негайного звільнення не лише для Володимира Балуха та Бекіра Дегерменджі, а й для всіх інших політичних в’язнів совісті, яких тримають під вартою у тюрмах в окупованому Росією Криму.