Менталiтет переможницi: Світоліна розпочала новий сезон з ювілейного тріумфу

10.01.2018
Менталiтет переможницi: Світоліна розпочала новий сезон з ювілейного тріумфу

Еліна Світоліна — тріумфаторка «Брісбен Інтернешнл»-2018 — під час чемпіонської фотосесії. (Фото з сайта tennisua.org.)

Піднявшись наприкінці минулого сезону на рекордну для себе та українського тенісу третю сходинку рейтингу Жіночої тенісної асоціації, найсильніша тенісистка України Еліна Світоліна через невдалий виступ на підсумковому Турнірі WTA не змогла завершити минулий календарний рік у «топ-трійці».
 
Вона не зумiла на «Підсумках року-2017» подолати груповий раунд, але свій виступ у Сінгапурі прима вітчизняного тенісу все ж завершила на мажорній ноті, перегравши в заключному поєдинку першу ракетку світу Сімону Халеп.
 
Свій переможний настрій Світоліна перенесла й на новий, 2018-й, рік, який розпочався для неї тріумфом у Брісбені.
 
Торік тут найсильніша тенісистка України дійшла до півфіналу, де спіткнулася на чешці Кароліні Плішковій.
 
Необхідність захищати рейтингові очки «Брісбен Інтернешнл» змусив на той час шосту ракетку планети відповідально підготуватися до першого офіційного старту сезону.
 
Коли по черзі, одна за одною, Світоліна здолала іспанку Карлу Суарес Наварро, хорватку Ану Конюх та британку Йоганну Конту, завдання-мінімум на турнір було виконано. Наступний же поєдинок — у півфіналі — став повторенням минулорічної дуелі проти Плішкової, котрий, щоправда, цього разу пройшов за абсолютно іншим сценарієм.
 
«Від моменту нашої останньої зустрічі Світоліна провела серйозну роботу поза кортом, відчутно додавши в ментальному плані», — наголосила чеська тенісистка, екс-перша ракетка планети.
 
Їхня півфінальна зустріч у Брісбені-2018, як і прогнозувала Плішкова, пройшла в напруженій боротьбі, де в найбільш відповідальний момент стійкішими виявилися нерви саме в нашої співвітчизниці — 7:5, 7:5.
 
Водночас заключний поєдинок турніру для Світоліної, як-то кажуть, пройшов «в одні ворота».
 
Її опонентка по фіналу — 88-ма ракетка планети, білоруска Олександра Саснович — абсолютно нічого не змогла протиставити значно потужнішій за себе тенісистці.
 
Загалом, у вирішальному поєдинку «Брісбен Інтернешнл» (призовий фонд — 894 тисячі доларів) Еліна віддала суперниці лише три гейми — 6:2, 6:1.
 
Разом iз чеком на 190 тисяч американських доларів Світоліна додала до своєї колекції десятий за ліком виграний трофей.
 
«Є непогані передумови для хорошого виступу на «Аустраліен оупен-2018», — заявила після ювілейного тріумфу перша ракетка України.
 
Завдяки перемозі в Брісбені до свого рейтингового доробку Еліна додала 480 очок, що дозволило їй у табелі про ранги WTA піднятися з шостого на четверте місце.
 
На минулорічні турніри «Великого шолома» Світоліна також приїздила в статусі одного з рейтинг-фаворитів. Утім далі півфіналу «Ролан Гарросу» пройти не змогла.
 
Тепер на Відкритій першості Австралії-2018 прима вітчизняного тенісу матиме можливість покращити свою історію виступів на турнірах iз серії «Гранд слем».
 
До речi, екс-перша ракетка світу Серена Уїльямс, яка нещодавно заявила про своє повернення у великий теніс, австралійський «шолом» пропустить.