Мінмолоді та спорту визначило номінантів «Спортивного сузір’я»-2017

27.12.2017
Мінмолоді та спорту визначило номінантів «Спортивного сузір’я»-2017

Титулованій Ользі Харлан не звикати до різного роду нагород та визнань.

Урочистостей, які відбуваються у спорті з нагоди завершення спортивного року, чимало, проте найбільш рейтинговими з них вважалися всеукраїнська церемонія «Людина року», де називали кращого з кращих у різних номінаціях, зокрема, й спортивній, та святковий фестиваль НОК України під назвою «Герої спортивного року», на якому відбувалася роздача так званих спортивних «оскарів».
 
У нинішньому році про існування власного іміджевого проекту голосно заявило й Міністерство молоді та спорту, провівши наприкінці 2017-го в Холі чемпіонів НСК «Олімпійський» урочисту церемонію вшанування найкращих атлетів і тренерів, спортивних діячів — «Спортивне сузір’я»-2017.
 
За кількістю та якістю номінацій дана подія мала серйозну схожість на проект Національного олімпійського комітету.
 
Проте, з огляду на значно ширший спектр господарств, якими опікується «спортивне» міністерство, відзначали чиновники не тільки представників олімпійських, а й не олімпійських та паралімпійських видів спорту.
 
Зокрема, в номінації «Чемпіон 2017 року» перемогли «олімпійці» Ольга Харлан та Олександр Хижняк, які в 2017 році перемогли на світових першостях із фехтування та боксу відповідно.
 
Серед неолімпійських дисциплін найбільше уваги привернули тріумфи сумоїстки Світлани Тросюк та майстра тайського боксу Сергія Куляби на Всесвітніх іграх у Вроцлаві.
 
А поміж спортсменів з інвалідністю міністерської відзнаки удостоїлися Іван Сівак, який став чемпіоном світу зі спортивних танців на візках, та дворазова переможниця Дефлімпійських ігор із карате Інна Візір.
 
Не залишилося поза увагою спортивних функціонерів здобуте Юлією Левченко сенсаційне «срібло» чемпіонату світу з легкої атлетики.
 
Як і перша в історії чотириразова чемпіонка Всесвітніх ігор — майстер пауерліфтингу Лариса Соловйова, юна стрибунка у висоту стала переможницею в номінації «Світове визнання». 
 
«Моменти радості принесли перемоги наших спортсменів. Велика подяка вам за ці перемоги! Від уряду ми будемо робити все, щоб фінансування, організаційна підтримка для спорту і фізичної культури збільшувались, були збільшені стипендії і виплати тренерам і спортсменам, і ці виплати були відчутні, щоб, не зважаючи на складні обставини, ви відчували підтримку рідної країни», — пообіцяв на урочистостях віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко.