Аварія в Харкові: до розслудвання трагедії залучили 14 слідчих

24.10.2017
Винуватицю смертельної ДТП у Харкові взяли під варту на два місяці. Результати основних експертиз будуть озвучені через 10 днів.
 
Олена Зайцева, яка не впоралася з керуванням позашляховиком і врізалася у натовп пішоходів, до середини грудня утримуватиметься під вартою без права внесення застави.
 
Її адвокат Юлія Козир доклала чимало зусиль для того, аби дівчину відпустили під домашній арешт.
 
Але інформація про те, що повторний аналіз виявив у сечі підозрюваної опіати, і резонанс, який отримала ця трагедія у суспільстві, вочевидь не дозволили судді прийняти інше рішення.
 
Була визнана також обґрунтованою підозра з боку звинувачення щодо потенційної втечі за кордон.
 
Мовляв, родина далеко не бідна, тому зможе потурбуватися про уникнення донькою відповідальності.
 
Водночас імовірність вживання наркотичних засобів не вплинуло на статус підозрюваної.
 
Як повідомив на брифінгу начальник ГУ НП України в Харківській області Олег Бех, вказаний факт лише обтяжує відповідальність особи, що керувала «Лексусом», але перекваліфікації статті, за якою порушено кримінальну справу, не буде.
 
За його словами, для розслідування резонансного ДТП на вулиці Сумській створено групу з 14 слідчих. Вони продовжують вивчати інформацію з камер відеоспостереження.
 
На цей час призначено низку експертиз, насамперед авто-технічну експертизу, результати якої будуть не раніше, ніж через 10 днів.
 
У неділю на місці трагедії було проведено також слідчий експеримент, аби уточнити деталі аварії. Не виключено, що після опрацювання усіх даних зміниться статус водія «Фольксвагена», який наразі проходить у справі як свідок.
 
Принаймні адвокат Олени Зайцевої на першому засіданні постійно робила акцент на участі в аварії двох фігурантів, намагаючись пом’якшити звинувачення, висунуті на адресу  підзахисної.
 
Не виключає такого повороту у справі і Олег Бех.
 
«Що стосується другого водія у ДТП, який був за кермом «Фольксвагена», — сказав він, — то його роль у виникненні надзвичайної події на дорозі зараз також вивчається слідством. Я не виключаю, що після отримання усіх необхідних даних його статус у кримінальному процесі буде змінено».
 
Адвокат другого водія Сергій Перепелиця, у свою чергу, повідомив, що готується наразі до ймовірних несподіванок.
 
«Ми повинні дочекатися результатів слідчих експертиз, — каже він. — Але у будь-якому випадку у нас є власна позиція, і ми готові її захищати. Перед маневром Дронов переконався, що попереду автомобілів немає, і він фізично не встиг відреагувати на авто, що вилетіло на великій швидкості на перехрестя».
 
Нагадаємо, фатальна безпечність на дорозі у центрі Харкова увечері 18 жовтня привела до непоправних родинних трагедій.
 
У селищі Солоницівка поховали 49-річну Аллу Сокіл та її 19-річну доньку Настю.
 
Самотньою лишилася їхня старенька мама та бабуся. До речі, Алла була цивільною дружиною учасника АТО Володимира Янчука, який загинув кілька років тому.
 
Єдиного сина втратили і батьки сумчанина Олександра Євтєєва — 27-річного програміста, що потрапив під колеса «Лексуса» разом із дружиною Оксаною та її молодшою сестрою Діаною.
 
Обох госпіталізували у вкрай тяжкому стані. До тями прийшла лише Оксана, але рідні поки що не розповіли їй про втрату чоловіка, з яким та побралася влітку цього року. Для неї він поїхав у тривале закордонне відрядження.