«Карлик» лютує: Путіна роздратувало відкриття пам’ятника Петлюрі у Вінниці

24.10.2017
Минулого тижня президент РФ Володимир Путін публічно озвучив невдоволення з приводу вшанування у Вінниці Симона Петлюри пам’ятником.
 
 
Нагадаємо, відкрили його у День захисників України 14 жовтня, на Покрову, коли ми відзначаємо 100-річчя Української Народної Республіки.
 
 
Головний Отаман знову біля своєї Канцелярії у Тимчасовій столиці — так лаконічно охарактеризували співвітчизники подію.
 
 
Після відкриття пройшла історична реконструкція військових дій між арміями УНР, білогвардійцями та красноармійцями.
 
Це роздратувало очільника країни, яка анексувала Крим і четвертий рік відправляє на схід України військових і зброю.
 
Виступаючи на сесії міжнародного дискусійного клубу «Валдай», Путін сказав про Симона Петлюру: «Це людина нацистських поглядів, антисеміт, який винищував євреїв під час війни. Крім сіоністського конгресу, всі мовчать. Вам своїх клієнтів шкода в Києві?»
 
За словами агресора, це робить не український народ, а правлячі структури.
 
«Чому ж ви мовчите? Поки не прийде усвідомлення, що неможливо цю проблему вирішити, впливаючи на другу сторону цих подій (конфлікту на Донбасі), нічого не буде», — пропагандистськи маніпулює Володимир Путін, підтверджуючи цими словами причетність Росії до війни на сході України і бажання далі пхати свого носа в українські справи.
 
Історичні факти спростовують чергову брехню «карлика», що уявляє себе володарем світу. Симон Петлюра у 1921 році видав звернення «До населення України», в якому засуджуються єврейські погроми.
 
У ньому, зокрема, написано: «...єврейське населення, так як і ви, селяни, жде не діждеться визволення від комуністів-грабіжників». Попри позицію Петлюри, його убивство 25 травня 1926 року у Парижі було представлено як «акт справедливої помсти за масові вбивства євреїв в Україні».