На ЧС зі спортивної гімнастики у Монреалі українці здобули два індивідуальнi «срібла»

10.10.2017
На ЧС зі спортивної гімнастики у Монреалі українці здобули два індивідуальнi «срібла»

На улюблених брусах Олег Верняєв здобув «срібло» ЧС-2017. (Фото з сайта www.televen.com)

Трохи не так, як могли уявити собі шанувальники вітчизняної спортивної гімнастики, завершився для українських спортсменів індивідуальний чемпіонат світу в Монреалі.
 
 
Тримаючи в пам’яті потужний виступ Олега Верняєва на Олімпіаді-2016, де у відчайдушному суперництві з непереможним японцем Утімурою він став олімпійським віце-чемпіоном у багатоборстві, спортивна Україна очікувала від титулованого співвітчизника не менш вдалого виступу й на ЧС-2017.
 
 
За відсутності легендарного японця, котрий через травму, отриману ним під час кваліфікації, знявся з турніру, Верняєв мав хороші шанси на чемпіонство в «абсолюті».
 
 
Проте, в підсумку, покладені на нього високі сподівання уболівальників не виправдав.
 
Щоправда, після кваліфікації, в якій Олег показав п’ятий результат, він попередив, що далекий від минулорічної форми, але у великому фіналі прагнутиме до ідеального виконання своєї програми.
 
Зрештою, підсумковий результат Верняєва в багатоборстві вийшов далеким від ідеалу.
 
Так само далеко Олег фінішував і від п’єдесталу, посівши, загалом, восьме місце.
 
Причиною такої низької підсумкової позиції стали провальні виступи на коні (14-та позиція) та поперечині (21-й), де лідера нашої спортивної гімнастики спіткали падіння.
 
Невдалим вийшов і вихід Верняєва на килим (15-й), де він також припустився грубої помилки, здійснивши заступ.
 
Покращити ж загальний результат у табелі про ранги українцеві допомогли показовий виступ на кільцях, де він отримав від суддів найвищу з усіх фіналістів оцінку, друге місце на брусах та шосте — в опорному стрибку.
 
Не маючи оптимальних кондицій, Верняєв до останнього перебував під загрозою завершити «мундіаль» без медалей. У малому фіналі на коні дворазовий призер Олімпіади-2016 знову впав, отримавши лише сьомий бал.
 
Останньою надією виправити ситуацію для Верняєва був фінал на улюблених брусах, до яких вихованець Геннадія Сартинського підійшов у статусі олімпійського чемпіона та володаря кращого кваліфікаційного результату.
 
Зрештою, зібравшись iз силами й духом, Олег продемонстрував пристойний «перформанс», утім до планетарного «золота» не дотягнув, поступившись чільною позицією та 0,067 бала китайцю Жу Джингуану.
 
Іще меншою — практично мізерною — була різниця між результатом нашого Ігоря Радивілова та японця Кензо Сіраї.
 
Практично ідеально виконавши обидва свої опорні стрибки й очікуючи вердикт суддів, бронзовий призер Ігор-2012 у Лондоні (в аналогічній дисципліні) не приховував свого задоволення від виконаної роботи.
 
Як і весь глядацький зал, український гімнаст iз хвилюванням чекав появи на табло свого результату. Його поява змусила всіх зацікавлених осіб зробити глибокий видих.
 
Японець це зробив iз полегшенням, наш же співвітчизник — думається, відчув певне розчарування, адже відставання Радивілова від лідера Сіраї склало лише 0,001 бала.
 
Утім, здається, Радивілов не надто горював, адже й статус віце-чемпіона світу-2017 — зовсім непоганий доробок.
 
Думається, задоволеною своїм виступом у Монреалі залишилася й юна київська гімнастка Діана Варинська, котра в багатоборстві набрала 15-ту суму балів.
 
При цьому 16-річна спортсменка стала шостою у вправах на різновисоких брусах. Її результат у «абсолюті» на світових першостях став найкращим поміж українок iз 2011 року.