Верняєв має шанс здобути на ЧС-2017 титул гімнастичного короля «абсолюту»

06.10.2017
Верняєв має шанс здобути на ЧС-2017 титул гімнастичного короля «абсолюту»

Найбільше шансів на виграш планетарного «золота» 2017 року Олег Верняєв матиме на коронних брусах. (Фото з сайта unian.net)

Планетарний форум гімнастів, який на початку тижня розпочався в канадському Монреалі, подарує світу нового короля «абсолюту».
 
 
Після того як під час кваліфікації травму отримав і знявся зі змагань переможець шести останніх «мундіалів» у багатоборстві японець Кохеї Утімура, неминучість передачі ним чемпіонських повноважень в абсолютній першості наступнику неминуча.
 
 
Серед тих, хто претендуватиме на здобуття головного титулу ЧС-2017 в чоловічому багатоборстві буде й олімпійський віце-чемпіон-2016 у цьому виді програми — українець Олег Верняєв, який, нагадаємо, лише в останньому підході в Ріо поступився «золотом» Утімурі.
 
 
Зрозуміло, що шанувальники спортивної гімнастики в Монреалі очікували повторення олімпійського протистояння між українським та японським гімнастами.
 
Утім не передбачувані обставини скасували найбільш очікувану дуель турніру.
 
При цьому сам Верняєв у кваліфікації показав лише п’ятий результат, від чого ще більше заплутав експертів.
 
Під час відбору до фінальних баталій Олег не був ідеальним, припустившись кількох відчутних помилок.
 
Утім, порівнюючи його кваліфікаційний iз суперниками, все вийшло не так уже й погано, адже переможцю кваліфайн-сесії — кубинцю Манріке Лардует — наш співвітчизник програв трохи більше одного бала — 1,268 пункту. 
 
Коментуючи після завершення відбіркового етапу свій виступ, Верняєв сказав, що через малу кількість стартів не зміг набрати до Монреаля форму, котра дозволила йому в Ріо-2016 на рівних конкурувати з Утімурою.
 
Однак на цьогорічному «мундіалі» Утімура Верняєву — не суперник. Водночас, окрім кубинця, за монреальський «абсолют» Олегу доведеться суперничати з китайцем Сяо Жотеном, росіянином Давидом Белявським та іншим японцем Кейдзо Сіраї.
 
Головне, на чому акцентує увагу лідер української спортивної гімнастики перед великим фіналом, — це ідеальне виконання своєї програми, котре, за його словами, дозволить йому претендувати на високий результат.
 
Окрім багатоборства, побореться за планетарні нагороди Верняєв іще в двох окремих фіналах.
 
Кваліфікаційні змагання на коні Олег завершив iз п’ятим результатом, тоді як на брусах, де в нашого співвітчизника є вигране олімпійське «золото», отримав кращий бал.
 
Також до двох «малих» фіналів пробився й інший призер Олімпіади — Ігор Радивілов, який у кваліфікації на кільцях став сьомим, а в опорному стрибку, котрий, нагадаємо, приніс йому «бронзу» Лондона-2012, — шостим.
 
Відверто кажучи, стартові здобутки наших гімнастів у Монреалі — прогнозовані. Водночас потрапляння до фіналу в багатоборстві представниці вітчизняної жіночої гімнастики стало справжньою несподіванкою, адже в цьому господарстві в останні роки Україна переживала депресію.
 
Утім поява на гімнастичному небосхилі нової зірочки — 16-річної Діани Варинської — відчутно оживило наш жіночий дивізіон.
 
Як підсумок, до фіналу в «абсолюті» українка пробилася з сьомим результатом. Також спробує вона замахнутися на нагороди ще й змаганнях на різновисоких брусах, де буде в неї восьмий рейтинговий номер.