«За» та «проти»: чи варто Володимиру Кличку йти на реванш з Ентоні Джошуа

19.07.2017
«За» та «проти»: чи варто Володимиру Кличку йти на реванш з Ентоні Джошуа

З рішенням про бій-реванш з Ентоні Джошуа Володимир Кличко не поспішає. (Фото з сайта unian.net.)

Три місяці минуло з часу, коли в «поєдинку року» екс-чемпіон світу Володимир Кличко в протистоянні з британцем Ентоні Джошуа зазнав своєї другої поспіль поразки на профі-ринзі й не зміг повернути бодай частину втрачених іще раніше чемпіонських титулів.
 
Відтоді, як 41-річний українець після півторарічного простою завалив свій «камбек» у великий бокс, увесь світ чекає на його рішення щодо продовження чи завершення боксерської кар’єри.
 
Потрапивши в ситуацію, коли «і хочеться, і колеться», Володимиру потрібно прийняти непросте, по суті, доленосне рішення.
 
Поєдинок проти молодого та сповненого сил Ентоні Джошуа показав, що у Кличка можливостей для повернення на чемпіонську висоту залишилося обмаль.
 
При цьому можливість на піку слави завершити кар’єру Володимир втратив, коли далеко не в оптимальних вікових кондиціях вирішив боротися за останній чемпіонський пояс, якого бракувало йому для здобуття статусу абсолютного чемпіона.
 
Але, наштовхнувшись на Тайсона Ф’юрі, а згодом зустрівши в особі Джошуа шалений спротив на шляху до свого повернення на чемпіонську орбіту, Кличко потрапив у ситуацію, коли завершення боксерської кар’єри з чемпіонським поясом у руках виглядає справою зовсім не простою.
 
Зрештою, Кличко потроху вже почав говорити про вихід на пенсію, проте робити це у статусі переможеного знаному у світі боксу бійцю аж ніяк не хочеться.
 
Зрозуміло, що знайти суперника, необхідного для урочистостого прощання з профі-рингом, для Кличка не проблема.
 
Інша справа — матч-реванш проти Джошуа, де ймовірність перемоги нашого співвітчизника не така вже й велика. Хороший гонорар?
 
Не виключено, що саме він може бути тим чинником, який може вплинути на кінцеве рішення Володимира стосовно його повторної зустрічі з британським чемпіоном.
 
Днями ж з’явилась інформація, що команди боксерів домовляються про проведення бою, який може відбутися в Лас-Вегасі.
 
«Наступний бій Ентоні Джошуа буде підтверджений дуже скоро. Чекаємо, що це буде бій з Кличком у листопаді на арені Лас-Вегас», — заявив віце-президент відомого американського телеканалу Showtime Стівен Еспіноза.
 
Наразі команда Кличка ніяк не коментує цю заяву, адже сам боксер ще не визначився, чи потрібен йому цей реванш.
 
«Володимир ще не прийняв рішення щодо реваншу. Особисто я хотів би побачити поєдинок двох найкращих супертяжів світу в Лас-Вегасі, адже, враховуючи те, що в першому бою Володимир показав свій найкращий бокс за останні роки, думаю, він може виграти в матчі-реванші. Але не мені вирішувати, чи бути цьому поєдинку», — зазначив директор промоутерської компанії братів Кличків Том Леффлер.
 
З рішенням «по Джошуа» Кличку й справді гарячкувати не можна. Тут, без сумніву, потрібен лише холодний розрахунок.
 
У квітневому бою від Ентоні наш боксер пропустив кілька важких ударів.
 
Тож іще одна порція подібних «подарунків» на користь здоров’ю українського боксера точно не піде.
 
Здається, не на боці Володимира грають і мотиваційні фактори, адже, маючи за плечима перемогу в рингу, на можливий реванш Джошуа вийде з упевненістю у своїх силах, знаючи про всі слабкі місця опонента.
 
Не додає впевненості екс-чемпіону й його малодосвідчений наставник Джонатон Бенкс, якому раніше не доводилося працювати з бійцями такого калібру, як Кличко.
 
Тож отримати від нього пораду, яка стане в нагоді, Володимир навряд чи зможе.
 
Слід визнати, що після смерті свого попереднього наставника — легендарного Емануеля Стюарда — бокс у виконанні Кличка став значно скромнішим.
 
Хай там як, а, незалежно від прийнятого рішення, ставлення боксерської спільноти до Кличка не зміниться. Його не припинять поважати.
 
Якщо українець вирішить, що закінчувати з боксом йому варто вже зараз і останній поєдинок йому не потрібен, ніхто не буде його критикувати.
 
Якщо ж він вирішить продовжувати, світ боксу побачить іще один цікавий поєдинок.
 
Головне —  аби Володимир Кличко пам’ятав: важливо вміти вчасно зупинитися.