На Тернопільщині відправили до суду справи двох «ЛНРівців»: їм загрожує до 15 років

09.06.2017
Як повідомили  «УМ» у прес-службі прокуратури Тернопільської області, під її процесуальним керівництвом завершено досудове розслідування у двох кримінальних прова­дженнях за фактами участі в терористичній організації «Луганська народна республіка» мешканців міст Дебальцеве Донецької та Щастя Луганської областей.
 
Генеральним прокурором України підслідність вказаних кримінальних правопорушень була визначена за слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Тернопільській області.
 
Пiд час розслідування встановлено, що 41-річний житель Луганщини з червня 2014-го  діяв у терористичній групі, яка входить до складу терористичної організації «ЛНР».
 
Зокрема, зафіксовано  його участь в обстрілах із систем залпового вогню БМ-21 «Град» позицій сил АТО у Дебальцевому, а також уздовж лінії розмежування на луганському напрямку.
 
Свою злочинну діяльність у складі терористичної групи ця особа продовжувала до жовтня 2016-го, однак після спричинення вогнепального поранення цивільної особи чоловік був затриманий працівниками одного з так званих райвідділів внутрішніх справ МВС «ЛНР».  
 
Інший учасник цієї ж терористичної групи займав посаду начальника штабу, де відповідав за бойову та мобілізаційну готовність, стан озброєння і майна, а також підшуковував та набирав нових членів групи для подальшої участі у зброй­ному спротиві військовослужбовцям Збройних сил України і працівникам правоохоронних органів— учасникам  АТО на території Донецької та Луганської областей.
 
На даний час обвинувальні акти за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації) стосовно обох бойовиків прокуратурою затверджено та скеровано до суду.
 
Їм світить  покарання до 15 років позбавлення волі.