Іванова вершина: хлопець на інвалідному візку підкорив Говерлу

09.06.2017
Іванова вершина: хлопець на інвалідному візку підкорив Говерлу

Іван Маслюк і його команда.

Команда проекту здійснення мрій On 3 wheels iз Львівщини здійснила особливе сходження на гору Говерлу.
 
У складі групи на найвищу точку України піднявся хло­пець із ДЦП Іван Маслюк.
 
Він зробив це за допомогою спеціального інвалідного візка La Joelette, який розробили у Франції.
 
Візок має одне колесо та спеціальні пристосування. Один із учасників схо­дження тягнув візок в упряжці попереду, другий тримав рівновагу позаду та контролював гальма.
 
Інші хлопці почергово підштовхували візок. 
 
Головна мета проекту — зміна ставлення суспільства до людей з особливими потребами.
 
«Коли ми подорожували по Франції, зустрілися з організацією, яка допомагає людям з інвалідністю активно проводити час на спеціальних візках. Для нас це стало прозрінням. І ми вирішили робити те саме в Україні.
 
Нам видається несправедливим, що в Україні люди з інвалідністю — це люди з обмеженими можливостями. Ми ж хочемо показати, що вони мають змогу, до прикладу, мандрувати, і хочемо в цьому допомогти. Наша команда планує регулярно організовувати походи у мальовничі місця України для людей з особливими потребами на спеціальному візку La Joelette», — розповідає координатор проекту On 3 wheels Олександр Луцик. 
 
Наступну поїздку хлопці планують провести за декілька тижнів. Усього влітку команда здійснить понад 10 виїздів у гори. Проект функціонує як інклюзивний. 
 
До слова, минулого року команда On 3 wheels здійснила унікальну велоподорож до Лісабона. Тоді разом з Іваном Маслюком вони проїхали 12 країн.
 
Іван самотужки подолав 5000 км за 100 днів на спеціальному триколісному велосипеді, на якому можна крутити педалі руками.
 
Саме тому проект здійснення мрії отримав назву On 3 wheels (На трьох колесах).