Вікно у вищий світ: «Перший канал» покаже матчі ЧС-2017 з хокею

17.05.2017
Вікно у вищий світ: «Перший канал» покаже матчі ЧС-2017 з хокею

До останнього туру групового етапу збірна Росії єдина на ЧС-2017 йшла без поразок. (Фото з сайта www.championat.com)

Проваливши домашній ЧС у дивізіоні ІА, національна збірна України з хокею сама не використала можливості стати учасником елітного «мундіалю» й водночас позбавила нагоди долучитися до «вищих сфер» українських шанувальників хокею.
 
Натомість порадувала національна телевізійна компанія, котра доволі несподівано відкрила фанатам найшвидшої гри вікно у світ елітного хокею, придбавши права на показ матчів чемпіонату світу-2017 за участі найсильніших збірних планети, котрий у цьому році на двох приймають Франція та Німеччина.
 
Нагадаємо, що востаннє на елітному «мундіалі» збірна України грала в 2007 році. Останні ж роки «синьо-жовті» балансують між другим та третім за силою хокейними дивізіонами.  
 
Відтак, єдине, що залишається українським хокеїстам — дистанційно «прицінюватися» до хокейної еліти — періодично граючи поєдинки з невдахами найрейтинговішого «мундіалю».
 
На цьогорічному домашньому форумі підопічні Олександра Савицького мірялися силами з учасниками елітного ЧС-2016 — казахами та угорцями, поступившись обом суперникам з різницею в дві шайби.
 
Однак, спостерігаючи за поєдинками еліти, котрі граються в Парижі та Кельні, можна побачити реальну різницю між старожилами дивізіону та його умовними «гостями».
 
За тур до завершення групового етапу найгіршим командам октету А та В — збірним Італії та Словенії відповідно — вдалося здобути лише по одному заліковому пункту.
 
Здається, зайве говорити, що обидва колективи виступають на «мундіалі» хлопчиками для биття.
 
Проте у вигляді довідкового матеріалу можна відзначити: у своєму найгіршому матчі на турнірі італійці пропустили десять шайб від росіян (1:10), натомість словенцям найбільше негативу приніс поєдинок проти чинних чемпіонів світу — канадців, який завершився з рахунком 2:7.
 
Загалом, саме збірні Канади та Росії виглядають головними фаворитами цьогорічного ЧС, адже саме вони до заключного туру групового раунду тримали  лідерство в своїх «пульках».
 
При цьому до заключного в групі протистояння з хокеїстами США російська команда залишалася єдиною, у кого не було поразок.
 
«У матчі проти американців гратимемо на перемогу, адже вона дозволить нам стати першими в групі», — говорив перед принциповим двобоєм наставник росіян Олег Знарок.
 
До слова, на минулорічному ЧС, виступаючи в ролі господарів турніру, збірна Росії обмежилася лише «бронзою», перегравши у «малому фіналі» саме команду США, відтак додаткових підтекстів у цієї дуелі більш ніж достатньо.
 
Утім, зрозуміло, що головна боротьба на «мундіалі» точитиметься на стадії «плей-оф». Груповий же раунд став своєрідним розігрівом перед великою грою. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат світу. Груповий раунд. Найцікавіші результати.
Група А. Росія — Латвія — 560, Данія — Італія — 2:0, Словаччина — США — 1:6, Німеччина — Росія — 3:6, США — Швеція — 4:3, Словаччина — Італія — 3:2 ОТ, США — Німеччина — 1:2, Швеція — Росія — 1:2 Б.
Турнірне становище після шести матчів: Росія — 17, США — 15, Швеція — 13, Латвія, Німеччина — 9, Данія — 7 (7), Словаччина — 4, Італія — 1 (7).
Група В. Франція — Словенія — 4:1, Канада — Норвегія — 5:0, Швейцарія — Фінляндія — 2:3 ОТ, Словенія — Білорусь — 2:5, Чехія — Франція — 5:2, Швейцарія — Білорусь — 3:0, Чехія — Норвегія — 1:0 ОТ, Білорусь — Канада — 0:6.
Турнірне становище після шести матчів: Канада — 16, Чехія — 13, Швейцарія — 12, Фінляндія — 11, Франція — 10 (7), Норвегія — 8, Білорусь — 4, Словенія — 1 (7).