Беріть приклад, хлопці! Лише жіночій збірній вдалося здобути медалі на борцівському ЧЄ

12.05.2017
Беріть приклад, хлопці! Лише жіночій збірній вдалося здобути медалі на борцівському ЧЄ

Алла Черкасова останньою з українок піднялася на континентальний п’єдестал у сербському Нові-Сад. (Фото з сайта www.sportonline.ua.)

Хоч якими б проблемними  були справи у вітчизняних майстрів боротьби, українська жіноча збірна практично завжди традиційно сильно виконує свою частину роботи.
 
Особливо успішними виходять у підопічних Володимира Євонова континентальні першості, де кілька разів наші дівчата вигравали командну першість.
 
От і цього разу, коли потуги українських чоловічих команд — «вільників» та «класиків» — на чемпіонаті Європи-2017 у сербському Нові-Сад виявилися марними, виправляти ситуацію взялися наші борчині.
 
Після Олімпіади, щоправда, показати аж надто вражаючий результат їм не вдалося.
 
Утім на тлі «холостих» підходів чоловічої частини збірної три медалі, здобуті вихованками Володимира Євонова на європейському килимі, виглядають непоганим здобутком.
 
Одне «срібло» та дві «бронзи» дозволили нашій жіночій команді посісти в загальному заліку восьме місце.
 
Що цікаво, жодній збірній — навіть лідеру медального протоколу, російській команді з її двома золотими та однією срібною відзнакою — не вдалося виграти більше трьох нагород.
 
Відтак кожне з трьох п’єдестальних сходжень, які зробили наші борчині, як на вагу «золота».
 
Нагадаємо, що в перший змагальний день медалі українській збірній принесли дебютантка дорослих єврофорумів Ілона Семків, яка у ваговій категорії до 48 кг здобула «срібло», та ветеран синьо-жовтої команди Юлія Ткач-Остапчук, котра доповнила свою численну медальну колекцію континентальною «бронзою» зразка 2017 року (категорія до 63 кг).
 
Крапку ж у медальному протоколі синьо-жовтих на цьогорічному ЧЄ поставила львів’янка Алла Черкасова (до 69 кг).
 
У день свого 28-го дня народження вона вдруге поспіль стала бронзовою призеркою континентального форуму.
 
Своє сходження на п’єдестал Алла розпочала з вольової перемоги над чемпіонкою світу-2014 німкенею Аліною Фоккен.
 
Програючи по ходу сутички титулованій суперниці — 0:2, в підсумку вихованка  тренера Андрія Пістуна поклала її на туше.
 
У чвертьфіналі в Черкасової була трудова звитяга над представницею Австрії Мартіною Кюнц (10:8).
 
Після цього у півфіналі знана львів’янка відчула смак поразки, поступившись у напруженому протиборстві віце-чемпіонці Олімпіади-2016 i чемпіонці Європи-2016, білорусці Марії Мамашук — 2:0.
 
Непростим вийшов для Алли і її заключний поєдинок на турнірі, в якому вона боролася за «бронзу» з іменитою туркенею Буше Тоскун.
 
За хвилину до завершення спарингу рахунок у ньому був рівним (4:4), утім, знайшовши сили на заключну атаку, українка поповнила свій доробок одразу сімома очками, котрі зробили її третьою українською призеркою чемпіонату Європи-2017.
 
Щодо здобутків вітчизняних борців, то тут варто відзначити два п’ятих місця майстрів греко-римського стилю Дмитра Тимченка (до 98 кг) та Юрія Шкрюби (до 85 кг), а також аналогічне досягнення «вільника» з Івано-Франківщини Петра Білейчука (до 61 кг).