Окупанти та бойовики заблокували звільнення заручників через участь представників ОБСЄ

20.04.2017
Бойовики терористичної «ДНР» укотре заблокували процес звільнення українських заручників.
 
Відтак запланована на середу процедура верифікації за участю представників ОБСЄ, СБУ та українського омбудсмена, які для цього вже прибули до Маріуполя, так і не відбулася.
 
Як повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, в останню хвилину бойовики під надуманими приводами відмовилися від процедури верифікації.
 
Мов­ляв, терористам виявилася не до вподоби участь у цій процедурі представників ОБСЄ. 
 
І це при тому, що місія ОБСЄ має повне право брати участь у верифікації, оскільки організація напряму залучена до Мінського процесу, а її представники є координаторами Тристоронньої контактної групи в Мінську.
 
«Тактика ОРДЛО та їхнiх російських кураторів очевидна — заблокувати процес звільнення заручників, повністю виключити з гуманітарного діалогу міжнародні гуманітарні організації. Спочатку ОРДЛО категорично відмовилися від участі в процесі звільнення Міжнародного Комітету Червоного Хреста, потім, після двомісячних переговорів і вже досягнутих домовленостей, заблокували ООН, тепер їх не влаштовує ОБСЄ», — обурюється пані Геращенко. 
 
На її думку, бойовикам і російським окупантам вигідно блокувати звільнення заручників, бо вони використовують цю тему для «внутрішньої дестабілізації і колотнечі, через знущання над родинами заручників цією невідомістю та неможливістю змінити ситуацію, витягти хлопців».
 
«Москві потрібні заручники для шантажу і торгу», — констатує Ірина Геращенко. 
 

ДО РЕЧІ 

Упродовж минулого вівторка на Донбасі зафіксовано 35 порушень режиму припинення вогню з боку російських окупантів.
 
При цьому ворог застосовує міномети майже по всій лінії розмежування. 
 
Двох захисників України було поранено внаслідок обстрілів села Катеринівка на Луганщині та міста Авдіївка поблизу окупованого Донецька.