Ляшко добився скасування абонплати за газові лічильники

11.04.2017
Ляшко добився скасування абонплати за газові лічильники

Депутати фракції Олега Ляшка прийшли на засідання НКРЕКП.

Учора, перед погоджувальною радою у парламенті народні депутати від Радикальної партії прибули на засідання Нацкомісії з питань регулювання ринку енергетики і змусили її керівництво скасувати абонплату за користування газовими мережами, яка була запроваджена з 1 квітня. 
 
Виступаючи перед керівництвом НКРЕКП, Ляшко наголосив: 
 
«Ваше рішення про встановлення абонплати за лічильники дає можливість олігархам покласти собі в кишені щороку 24 мільярди гривень, адже всі знають, що більше 70% облгазів належать Фірташу, Льовочкіну і Бойку.
 
Тому ми вимагаємо повернути до державної власності газорозподільчі мережі, щоб кошти від користування ними йшли в кишені українців, а не олігархів, які у змові з владою. Також ми вимагаємо скасувати абонплату за лічильники, за якою українці сплачуватимуть за газ набагато більше. Такі вимоги ми поставили перед урядом, тепер ставимо перед НКРЕКП», — підкреслив політик. 
 
Після виступу Олега Ляшка Нацкомісія ухвалила рішення про скасування абонплати за лічильники. Головний радикал наголосив, що це перший крок до припинення корупції на газовому ринку України.
 
Фракція Радикальної партії продовжує наполягати на поверненні під контроль держави газорозподільних мереж.