Ляшко вимагає повернути газові мережі до державної власності

07.04.2017
Ляшко вимагає повернути газові мережі до державної власності

Олег Ляшко налаштований добитися повного скасування здирницької абонплати.

Вимагати скасування грабіжницького податку на газові лічильники та припинення корупції на газовому ринку фракція Радикальної партії вирушила просто на засідання уряду.
 
Депутати виступили та передали звернення до Прем’єр-міністра зі своїми вимогами.
 
«Уся Україна стоїть на вухах від рішення НКРЕКП про встановлення абонплати на лічильники. В результаті цього мільйони українців будуть більше платити за газ. У першу чергу постраждають люди, які економили чи переходили на альтернативні види опалення, відгукнувшись на ваші заклики. Ми вважаємо, що призупинення рішення НКРЕКП про встановлення абонплати за лічильники недостатньо. Ми вимагаємо повністю скасувати це рішення», — звернувся до Прем’єр-міністра Гройсмана лідер РПЛ Олег Ляшко. 
 
Крім того, фракція Радикальної партії висунула вимогу припинити корупцію на нафтогазовому ринку та повернути в державну власність газові мережі. 
 
«Чому олігархи Фірташ, Льовочкін, Бойко під прикриттям влади роками сидять на газових потоках? Чому українці 24 мільярди гривень щороку повинні витягувати з власних кишень через «договорняк» між олігархами і владою? Навіть компанія «Нафтогаз» визнала, що їхнє посередництво на ринку не приносить ніякої користі. Фірташу, видно, не вистачає на адвокатів у Відні, тому він хоче витрусити гроші з українців.
 
Ми вимагаємо усунути компанії-посередники олігархів iз ринку та встановити справедливу ціну на газ. За нашими підрахунками, вона має становити 3000 гривень за тисячу кубометрів газу. Ви можете не почути нашу команду, але ви не можете не чути мільйони українців, які волають про справедливість і хочуть правди», — наголосив нардеп. 
 
Під час засідання Прем’єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення звернутися до Антимонопольного комітету України для вивчення ситуації з монопольним пануванням облгазів i створити робочу групу з цього питання.
 
Пізніше депутати від РПЛ провели зустріч із головою адміністрації Президента Ігорем Райніним. Олег Ляшко озвучив вимоги, зокрема, відставка голови НКРЕКП Дмитра Вовка. Голова адміністрації запевнив, що найближчим часом передасть деталі спілкування Президенту та організує особисту зустріч. 
 
Лідер Радикальної партії також заявив, що наступного тижня планує відвідати засідання НКРЕКП разом iз колегами по фракції.