Знову за старе: У Горішніх Плавнях знайшли львівське сміття

02.03.2017
На Полтавщині знову виявили львівське сміття. Про це повідомили у Кременчуцькому відділі поліції, якому підпорядковується поліція Горішніх Плавнів.
 
«Справді, у вихіднi на околиці Горішніх Плавнів, у мікрорайоні поряд із кар’єром, було виявлено львівське сміття. Орієнтовно, там розвантажили одну машину. У цьому мікрорайоні місцеві жителі й самі часто залишали відходи, тобто це несанкціоноване місце скидання сміття. Матеріал зареєстровано у другому відділенні поліції, упро­довж доби буде надано юридичну оцінку», — повідомила прес-офіцер Кременчуцького відділу поліції Анна Васенко.
 
За даними правоохоронців, на вулиці Будівельників, ближче до кар’єру, на шляху до міського звалища було вивантажено дуже багато сміття.
 
«У купах знайдено чеки з львівських супермаркетів, датовані 17 лютого 2017 року. Також там виявлено документи фірм Львова. На місці працює слідчо-оперативна група. Буде відкрито кримінальне провадження за фактом забруднення земель», — повідомили у прес-службі поліції Кременчука. У мерії Горішніх Плавнів відзначили, що попередньо йдеться про розвантаження трьох багатотонних вантажівок зі сміттям. 
 
Наприкінці минулого тижня в Полтавській області було знайдено сміття зі Львова в районі водоочисних споруд водоканалу в Соснівці та в районі села Кам’яні Потоки Кременчуцького району.
 
Раніше сміття зі Львова було також виявлено в м. Глобине Полтавської області.
 
Влада Кременчука утилізує незаконно скинуте в регіоні львівське сміття і вимагатиме у Львова компенсацію.
 
«Немає сенсу везти сміття назад у Львів. Ми підготували документи і вимагатимемо, щоб нам компенсували витрати на вивезення львівського сміття. Знайдене сміття вивезуть кременчуцькі комунальники, і рахунок за свою роботу виставлять тим, хто його скинув», — розповів керівник міста Віталій Малецький.
 
Він також розповів, що вже телефонував із цього приводу меру Львова Андрію Садовому. Очільник Львова попросив вибачення у городян за львівське сміття.
 
Він із розумінням поставився до нашого обурення. Каже, ну така складна ситуація зараз. Вони намагаються дисциплінувати перевізників, але тих аж шість, і хтось міг це сміття вивезти. Тут є загальна проблема, і її треба спільно вирішувати з громадою Львова», — заявив мер Кременчука.