Досі непокарані: лайлива вчителька черкаської школи і її директор "хворіють" вже кілька місяців

13.01.2017
Днями у ЗМІ було розповсюджено новину про те, що батьки Марійки Шакіної, п’ятикласниці черкаської школи №17, котра розповіла про свою крикливу класну керівницю Наталю Макаренко, збираються переводити доньку в іншу школу.
 
Оскільки однокласники цькують дитину, називають її «крисою-українкою».
 
Проте батько дівчинки Дмитро Шакін спростував таку інформацію.
 
«Цю неточність розповсюдило одне видання, але за моїм втручанням вони оперативно виправилися і попросили вибачення», — говорить «Україні молодій» пан Дмитро, називаючи таке повідомлення дурницею.
 
За його словами, «всі наші діти залишаються у школі №17, а піти мають вчителька і директор». 
 
Нагадаємо, скандал у черкаській школі №17 розгорівся кілька місяців тому. Тоді у ЗМІ потрапили аудіозаписи уроків учительки англійської мови Наталі Макаренко, котра криком навчала дітей «любити радянську владу» («УМ» про це розповідала на сайті 8.12.2016).
 
Після розголосу батьки інших учнів цього класу гуртом стали на захист учительки, заявляючи, що її звільняти не можна, бо вона дає гарні знання.
 
Але комісія міського департаменту освіти рекомендувала звільнити пані Макаренко, а директору школи оголосити догану. Наразі обоє — і директор школи, і вчителька — на лікарняному.
 
Тож скандал поки що завис на невизначений термін.
 
Щоправда, відбулися кадрові зміни у департаменті черкаської міської освіти. Його очільниця Марина Бакланова  стала заступником директора, а її недавній заступник — пан  Ігор Волошин — призначений новим очільником освітян Черкас.