У Черкасах на суді працівники скандального хлібкомбінату погрожували і плювали на журналіста

26.10.2016
У Черкасах продовження господарського суду про скасування аукціону щодо продажу Тальнівського КХП ознаменувалося неприємним інцидентом. 
 
Нагадаємо, суть справи у тому, що підприємство продали з аукціону в приватні руки за 17,5 млн. грн., коли воно реально коштувало 200 млн. грн.
 
Тому Дер­жавна компанія «Хліб України» вважає, що аукціон відбувся з порушеннями, і судиться за визнання його недійсним.
 
Суд по цій справі тягнеться вже рік.
 
На сьогоднішньому черговому засіданні представник інвестора (якому на ознайомлення з матеріалами справи дали тиждень) заявив, що не встиг за відведений термін прочитати справу.
 
Прокуратура заперечувала, мовляв, матеріали мали змогу читати ще кілька місяців тому.
 
Керівник Тальнівського КХП Євген Лахненко, призначений державною компанією, назвав такі дії свідомим затягуванням справи і звернувся до суду з вимогою накласти арешт на все майно підприємства, адже перед аукціоном не було відповідної публікації на сайті Міністерства юстиції, що вже є підставою визнати результати торгів недійсними.
 
Слово брали й представники трудового колективу, говорили, що підприємство працює, виплачує зарплати, відправляє продукцію навіть за кордон, тож обіцяли стояти стіною, захищаючи комбінат.
 
Суд укотре вирішив відкласти справу, поки не буде уточнено весь список кредиторів. Про нову дату засідання мають оголосити додатково. 
 
Коли присутні на суді представники обох сторін та ЗМІ почали розходитися, стався неприємний інцидент.
 
У ході словесної баталії один із працівників КХП почав відверто погрожувати черкаському журналісту Юрію Стригуну: мовляв, «якщо напишеш брехню — у Тальне можеш не потикатися!» (слід зазначити, що брехнею сторона відповідача називає будь-яку інформацію, що розходиться з її позицією), а його колега підбігла і плюнула в бік кореспондента. 
 
Представники черкаських ЗМІ, які мимоволі стали свідками сутички, вражені такою агресивною поведінкою «групи підтримки» інвестора і побоюються розправи за висвітлення резонансної справи.