І тут Путін: Клінтон звинуватила Кремль у намаганні вплинути вибори у США

11.10.2016
І тут Путін: Клінтон звинуватила Кремль у намаганні вплинути вибори у США

Клінтон бачить за Трампом руку Путіна.

B американському місті Сент-Льюїс, штат Міссурі, у ніч на понеділок (о 3.30 ранку за київським часом) відбулися другі теледебати кандидатів у президенти США від Демократичної і Республіканської партій.

ЗМІ заздалегідь вихлюпнули чергову серію компромату проти обох кандидатів.

Звинувачення проти Трампа: 18-річне ухиляння від сплати податків з прибутку та зроблені ним 11 років тому брутальні зауваження про жінок iз ненормативною лексикою. Звинувачення проти Клінтон, які базуються передусім на оприлюднених порталом «Вікілікс» таємних документах: корупція та лобіювання (не безкоштовне) інтересів американських та закордонних фірм. 
 
У ході дебатів Хілларі Клінтон, звичайно ж, не відмовилася від можливості розвинути тему оприлюднення відео 2005 року, в якому Дональд Трамп зневажливо говорить про жінок. «Не лише ставлення до жінок і це відео ставлять питання щодо його здатності бути нашим президентом, — сказала вона. — Адже він також атакував іммігрантів, афроамериканців, людей латиноамериканського походження, неповносправних, військовополонених, мусульман i багатьох інших». 
 
Натомість Трамп зосередив свою увагу на контрверсії з електронними листами Клінтон. Ідеться про те, що коли Хілларі була державним секретарем в адміністрації Обами, вона використовувала для офіційної кореспонденції приватний сервер. Потім тисячі цих імейлів були класифіковані як державна таємниця. Трамп заявив, що особа, яка припустилася таких помилок, повинна сидіти у в’язниці, а не балотуватися у президенти. І пообіцяв «ув’язнити» Клінтон, якщо буде обраний.
 
Хілларі Клінтон прямо звинуватила путінський режим у тому, що той «намагається вплинути на результати виборів» у США і допомогти Трампу перемогти. Ніколи в історії США ще не було такого, аби іноземна держава так наполегливо працювала, аби вплинути на результати виборів, заявила Клінтон.

Може, це тому, що Трамп хвалив Путіна, а може, він пов’язаний із російськими бізнесменами, припустила вона. «Я не знаю Путіна», — відповів на це Трамп і додав, що з Росією було б краще співпрацювати для перемоги над так званою «Ісламською державою». 
Попри скандальний тон дискусії, учасники після її завершення потиснули один одному руки. 
 
Переможницею теледебатів 9 жовтня визнали все ж Хілларі Клінтон. Про це повідомив телеканал Сі-Ен-Ен, який замовив опитування соціологічній службі ORC International. За цими даними, серед усіх виборців, які дивилися другий тур дебатів, на користь Клінтон висловилися 57% респондентів, висловлювання республіканського кандидата Дональда Трампа видалися переконливішими 34% опитаних. Телеканал Сі-Ен-Ен віддав перевагу Клінтон і після першого туру дебатів, який відбувся 26 вересня.