На солі теж економлять

11.10.2016
Державному підприємству «Артемсіль» вдалося зберегти кругленьку суму завдяки тому, що з березня до вересня нинішнього року тут проводили закупівлі, користуючись електронною системою ProZorro. Загалом 16 мільйонів 80 тисяч гривень заощадили на очікуваній сумі закупівель 134,31 мільйона гривень.
«За власною ініціативою в березні ми ввели процедуру закупівель через ProZorro, що дозволило залучити на торги зацікавлених виробників і скоротити витрати, на різних етапах, від 10 до 60 відсотків» — зазначив виконувач обов’язкiв директора ДП «Артемсіль» Володимир Доля.
Усього з початку роботи підприємства в електронній закупівельній системі проведено сімнадцять торгів, в яких взяли участь півсотні учасників. Наразі на десяти торгах ще триває розгляд пропозицій, а на семи процедурах торги завершено з визначенням переможців та укладено договори на постачання продукції, необхідної для виробництва солі. Це і обладнання для очищення солі (фотосепаратор), і необхідний при виробництві фероцианід калію, і папір обгортковий, і картон, і багато інших потрібних для солевиробництва товарів. Для прикладу, під час закупівлі фотосепараторів за допомогою електронного аукціону економія коштів становила 2,5 мільйона гривень — 28,5 відсотка, або ледь не третину початкової середньозваженої ціни. Окрім того, на виконання постанови Кабінету Міністрів України в системі ProZorro закуплено послуги на аудит фінансової діяльності підприємства за 2014-2015 роки. Договір iз переможцем торгів укладено на суму 265 тисяч гривень, що дозволило заощадити понад 60 відсотків планованих коштів. 
Як повідомляла прес-служба підприємства, на початку року, за підсумками ревізії вартості пакувальних матеріалів за минулорічними контрактами, державне підприємство «Артемсіль» провело нові тендери, що дозволило зекономити майже п’ятдесят відсотків коштів підприємства.