Велоенерджайзер

12.07.2016
Велоенерджайзер

Тетяна Ємець отримала приз. (Фото з сайта champion.cherkassy.ua.)

Минулими вихiдними у Черкасах відбувся «Грінфест 2016». Це традиційний екологічний фестиваль, який проходить четвертий рік поспіль у міському парку «Сосновий бір» на дніпровських схилах. «Для тих, хто здавав у спеціальні контейнери, котрі ми розміщуємо у найбільш людних місцях Черкас, ми організували лотерею. І головний виграш — спортивний велосипед — одержала черкащанка Тетяна Ємець», — розповідає «Україні молодій» Ірина Тітовська, представник організаторів екофестивалю. Тетяні поталанило: вона здала лише дві батарейки, але під час розіграшу призів головний дістався саме їй. Хоча на фестивалі була сім’я, котра здала 3000 батарейок. 
На «Грінфесті» працював майстер-клас, на якому його організатори навчали дітей створювати панно з пластмасових кришечок, виготовляти годівнички для птахів, говорили й про необхідність роздільного сортування сміття.
«Ми з друзями проводимо цей екофестиваль, аби показати, що треба робити для своєї планети, аби зберігати її екологічно чистою», — наголошує Ірина Тітовська. І обіцяє продовжувати втілювати у життя й інші соціально важливі проекти, спрямовані на збереження здорової для довкілля і людей екології.