Щирість продовжує життя

25.05.2016
Щирість продовжує життя

Здатність висловлювати почуття сприяє довголіттю. (з сайта vk.com.)

Секрет довголіття пояснюється не тільки правильним способом життя, здоровим харчуванням або спадковістю — багато залежить від того, якою особистістю ми є. До такої думки підводять численні дослідження вчених. Науковці, медики, психологи змогли визначити основні риси характеру та особисті якості, які продовжують людині життя.

Добросовісність

У результаті дослідження життя трьохсот одружених пар, яке тривало 75 років, учені виявили, що чоловіки, яким були притаманні працьовитість і порядність, прожили довше, ніж ті, у кого ці якості не були розвинені. Для створення повноцінного уявлення про людину учасники експерименту пройшли так званий особистісний тест Лоуелла. На основі отриманих даних і відомостей про тривалість життя чоловіків дослідники визначили, що чесні й порядні чоловіки прожили довше.

Аналогічне дослідження каліфорнійських учених довело цю теорію. Крім того, фахівці виявили, що сумлінні жінки також живуть довше.

Відкритість

Ті ж таки каліфорнійські учені завдяки своїм експериментам доводять, що відкритість — друга головна риса, притаманна довгожителям. Відкритість передбачає не тільки спілкування з людьми, а й готовність приймати нові ідеї та радо слідувати за новими враженнями.

Емоційна стабільність

Як показало 75-річне дослідження одружених пар, серед жінок головною рисою, яка гарантувала довголіття, виявилася емоційна стабільність.

Дружелюбність

Однією з найважливіших рис довгожителів, виявляється, є дружелюбність. Недавнє дослідження понад 240 чоловіків та жінок віком від 95 до 100 років підтвердило: довше прожили легкі й приємні в спілкуванні люди, а також екстраверти (відкриті до світу).

Здатність висловлювати почуття

Під час дослідницької роботи з 240 чоловіками та жінками вчені виявили ще одну важливу закономірність: люди, які можуть виражати свої почуття і бути щирими, живуть довше. Особливо якщо ці якості вони зберігають і в літньому віці.