Як на пляжі

05.05.2016

«Кожен дуріє по-своєму», — каже народна мудрість. І стара матінка-Європа в питаннях свободи самовираження ніколи не пасла задніх. Але якщо нудистські пляжі стали чи не обов’язковим атрибутом усіх більш-менш презентабельних курортів, то нудистський ресторан — це вже щось екстравагантне.

Утiм саме таку концепцію обрав для себе один із лондонських ресторанів. За інформацією Independent, ресторатори набирають для обслуговування клієнтів офіціантів, які погодяться працювати без одягу. В такому ж вигляді обідатимуть і клієнти — всі «зайві» речі можна буде залишити в гардеробі. До числа «зайвих», до речі, потрапили й мобільні телефони, планшети та інші сучасні гаджети.

Щоб клієнти могли повністю зануритися в природну атмосферу, в ресторані обіцяють обійтися і без електричного світла, а для приготування їжі використовувати багаття. Для зручності клієнтів залу умеблюють бамбуковими кріслами ручної роботи.

Попри всю екстравагантність витівки, в листі очікування ресторану вже зареєструвалося 15,8 тисячi осіб. Наскільки довго протримається цей експеримент — передбачити важко. Адже ресторан — це не пляж, та й жінки у вечірньому вбранні мають привабливіший вигляд, ніж у костюмі Єви. Та й узимку бажання роздягатися знижується разом із температурою довкілля.