РАХУНКОВА ПАЛАТА

29.04.2016

25 млн. євро

готові вкласти фінські інвестори у будівництво сміттєпереробного заводу, системи водопідготовки та водоочищення за міжнародними нормами і стандартами у закарпатському Тячеві. Для сміттєпереробного заводу необхідно підготувати новий полігон ТПВ. Старий потім накриють спеціальною плівкою, на поверхні висіють траву, після чого із законсервованого сміттєзвалища викачуватимуть біогаз для потреб міста.

10 млн. доларів

виділять США на екологічну безпеку у зоні навколо Чорнобиля. Цей внесок доповнює понад 400 млн дол., наданих раніше Сполученими Штатами в рамках міжнародних зусиль для відновлення у зоні катастрофи екологічних норм та умов безпеки.

Майже 10 млрд. гривень

планує інвестувати в 2016 році «Укрзалізниця» в оновлення інфраструктури та залізничного рухомого складу. Модернізуватимуть вантажні та пасажирські вагони, тяговий і колійний рухомий склад, п’ять тепловозів 2ТЕ116.

Майже 2 млрд. гривень

виділили цього року на соціальний захист 2 млн. осіб, що постраждали під час аварії на ЧАЕС, заявили у Міністерстві соцполітики. Це компенсаційні виплати, доплати, різні види допомоги та пільги.

Близько 2 млрд. гривень

надали Збройним силам України на обладнання навчальних центрів та військових полігонів, розповів міністр оборони Степан Полторак. Це рекордна сума для ЗСУ за всі роки незалежності України, уточнив він.

Майже 72 млн. гривень

надасть Україні Канада для безпечного зберігання радіоактивних матеріалів на Чорнобильській АЕС, заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон. Внесок — який є частиною загального від країн  G7 та ЄС у розмірі 45 млн. євро — спрямують на завершення спорудження тимчасового сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2).

Близько 70 млн. гривень

виділить Міністерство оборони України цього року на відновлення 22 об’єктів Військово-морських сил, повідомили в прес-службі відомства.

Майже 50 млн. гривень

витратить Запорізька АЕС на програмне забезпечення, підписавши договір з компанією Westinghouse Technology Licensing Company LLC, повідомили у «Віснику державних закупівель». Воно потрібно для системи моніторингу активної зони енергоблока №5, на який згодом буде завантажено американське ядерне паливо.

24,3 млн. гривень

надійшло в першому кварталі до бюджету від приватизації державного майна, повідомили у Фонді держмайна. За звітний період органами приватизації продано 35 об’єктів держвласності.

Близько 489 гривень

складе середня вартість набору продуктів великоднього кошика по Україні, розповів директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Юрій Лупенко. У Тернопільській області — 438 грн., у Києві — 527 грн. До набору включили традиційні м’ясні продукти, сир, яйця, паску, вершкове масло, м’який і твердий сири, помідори, огірки, яблука і червоне вино.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>