Мисливець розіб’є льоди

20.04.2016
Мисливець розіб’є льоди

Фрея і Равенна. (з сайта bhfilms.com.ua.)

Якщо зміксувати «Крижане серце», казки про Білосніжку і Снігову королеву — матимемо нову видовищну казку-фентезі «Мисливець і Снігова королева», яка виходить у широкий прокат в Україні. Захоплююча й непередбачувана історія від продюсерів фентезі-блокбастерів «Чаклунка» та «Аліса в Країні чудес» знята з використанням найновіших візуальних ефектів, сповнена магії і містики. Тому перегляд у 3D-форматі якнайдоречніший.

Сюжет вибудовується на взаєминах двох сестер: Равенни — королеви темряви (Шарліз Терон) і Фреї — Снігової королеви (Емілі Блант). Равенна, відразу зрозуміло, підступна і безжальна: граючи у шахи, спочатку фліртуючи, вона умертвляє короля. До сестри героїня Шарліз Терон неначе добра. Хоча під кінець фільму глядач зрозуміє, що всі біди — від Королеви темряви. А Фрея спочатку закохалася і народила дівчинку, яку безжально знищили у дитячому ліжечку. Це зробило Фрею жорстокою: якщо у неї забрали дитину, вона вирішила виховувати з чужих армію і захоплювати території.

Замість класичних Кая й Герди творці фільму показують Еріка (Кріс Хемсворт) і Сару (Джессіка Честейн). Ця пара доводить, що перемагає — попри підступність і жорстокість злих сил — любов.

Магічне дзеркало у фентезі «Мисливець і Снігова королева» трохи нагадує велику таріль. Його викрадають гобліни (людино-мавпи з баранячими золотими рогами). Еріку допомагають у пошуку кумедні гноми і гномихи. Словом, казкові фантазії режисера Седріка Ніколаса-Трояна збалансовують добро і зло, страх та іронію. Седрiк не відходить від основоположного принципу з часів Андерсена і братів Гримм: у казках перемагає любов.