У потоках «брудних» грошей

25.11.2015
У потоках «брудних» грошей

Героїня Емілі Блант у «Сікаріо» діє не за правилами. (з сайта bhfilms.com.ua.)

На великі екрани цього тижня виходить фільм «Сікаріо». У перекладі це слово означає «найманий убивця». У Мексиці цих людей пов’язують із безжальними наркокартелями, і там вони мають повну і беззаперечну владу. У новому кримінальному трилері по той бік кордону, переслідуючи впливового наркобарона, опиняється одна з найкращих агенток ФБР Кейт Мейсі. Вона не підозрює, що потрапила у місце, де не діє жоден закон. Це територія пекельної круговерті безвиході й насилля, продажних копів і потоків «брудних» грошей. Мета операції — за будь-яку ціну перекрити наркотрафік і покарати злочинців за смерть невинних людей. Виявляється, щоб вижити тут, довіряти не можна нікому.

Режисер гостросюжетної картини Дені Вільньов каже: «Сікаріо» зачіпає непросту тему секретних операцій і мексиканських наркокартелів. Втім це ще й історія про Америку, про зіткнення ідеалізму і реалізму при вирішенні проблем в інших країнах». Тим часом актор Бенісіо Дель Торо, який зіграв одну з найнеоднозначніших ролей у цьому фільмі — Алехандро, додає: «Складно сказати, чи уособлює кожен персонаж «Сікаріо» добро і зло. Чи виправдовує мета засоби? Що відбувається, коли потрапляєш у ситуацію, коли хочеш убити одного злочинця, а вбиваєш 20 невинних людей? Ти схопив злочинця, але якою ціною?».

«Цей світ заманює Кейт», — каже виконавиця головної ролі Емілі Блант. Акторка так характеризує свою героїню, яка щосекунди перебуває у небезпеці: «Вона розуміє, що завжди дотримувалася правил, але багато чого не досягла, і тепер хоче вірити, що може справді змінити ситуацію. Ідея діяти не за правилами перевертає життя Кейт догори дригом. Усе перетворюється на безумство».