Озброєний і дуже небезпечний

24.11.2015

Нові зведення з тилових регіонів АТО. В селі Олено-Косогорівка Кіровоградського району 73-річний переселенець із Горлівки влаштував стрілянину з вікон хати та поранив двох поліцейських, які приїхали його втихомирювати.

«Пригода сталася близько 19-ї години, коли родина пенсіонерів займалася домашніми справами. І раптом дружина помітила дивну поведінку свого чоловіка, він почав хапатися за кухонний нiж через необхідність захищати себе від того, хто начебто от-от має на нього напасти», — повідомили «УМ» у прес-службі Кіровоградської обласної поліції.

Правоохоронці розповідають, що жінка злякалася за своє життя і забігла до сусідів, звідки й викликала на допомогу поліцейських. Коли на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група Кіровоградського відділення поліції, стало відомо, що в хаті у господаря є мисливська вогнепальна зброя. Отож було вирішено викликати на підмогу працівників роти поліції особливого призначення при Головному управлінні Національної поліції в області.

Але тільки прибулі поліцейські наблизилися до помешкання, пенсіонер вистрелив у їхнiй бiк, поранивши в плече та ноги одного з них.

«Агресивний чоловік продовжував тримати оборону і тривалі перемовини з ним не дали позитивного результату. Жертвою ледь не стала і його дружина, яка перебувала на вулиці», — говорять у кіровоградській міліції.

Аби вилучити у діда зброю якомога швидше, до його хати прибули ще й працівники відділу швидкого реагування Головного управління Національної поліції області. Але під час затримання пенсіонер ще раз вистрелив у бік правоохоронців, поранивши одного з них у живіт.

Пораненим поліцейським — 25 та 36 років. Їх обох госпіталізовано до медичного закладу. Туди ж було доправлено й пенсіонера, який помер від травм, отриманих під час затримання.

Інформацію про те, що сталося, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 345 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» та ч. 1 ст. 121 ККУ «Умисне тяжке тілесне ушкодження». Обставини події з’ясовують слідчі.