Суперагент Файний і Пишка

28.05.2015
Суперагент Файний і Пишка

Суперагенти Сьюзен Купер і Файний. (з сайта ufd.ua.)

Масовий глядач любить супергероїв, їхні круті тачки і довгоногих краль поруч. Утім, коли набивають оскомину неймовірні суперперемоги суперкрасунчиків на тлі неймовірно чаруючих пейзажів і суперпригод, масовий глядач залюбки сміється, споглядаючи пародії на таких кіношних кумирів. Укотре буде змога щиро пореготати при перегляді «Шпигунки», допрем’єрні покази якої в Україні стартують уже сьогодні, а через тиждень стрічка вийде у широкий прокат.

Головна героїня нової комедії від студії 20th Century Fox — Сьюзен Купер насправді, як потім з’ясується, спецагент ЦРУ. Але ця повновида молода жіночка, якій далеко до стандартів 60-90-60, спочатку лише як аналітик iз підвального приміщення установи супроводжує через передавачі операції суперагента Файного (Джуд Лоу) — «живе в його вусі». Між колегами прекрасні стосунки, завдяки Сьюзен — яка закохана у красунчика — Файний блискуче справляється з завданнями. Але з вдячності він дарує подружці Пишці не обручку, як та мріє, а масивний кулон у вигляді... тістечка. Втім усе це лише зачин комедії.

Основне — пошук ядерної бомби, яку намагаються перепродати. Зв’язок із Файним, який вирушає виконувати операцію, переривається, лунають постріли... Опісля керівництво приймає рішення послати вистежувати розвиток подій непримітну особу, чий вигляд аж ніяк не асоціюється із суперагентами, — Сьюзен Купер, яка перетворюється у домогосподарку з енною кількістю дітей і котів. Але вона не може просто спостерігати, як їй наказано. Тому вирушає у казино, летить на ровері і керує приватним літаком красуні Рейни Боянової (Роуз Бірн), доньки болгарського терориста, яка хоче віддати за велику винагороду валізку з ядерною бомбою у ненадійні руки. Географія пригод — Будапешт, Париж, Рим. До речі, десь там головні герої комедії кілька хвилин проживуть на тлi виступу нашої Вєрки Сердючки із сріблястою зіркою на голові — під звуки Dancing Lasha Tumbai, представленої від України на Євробаченні-2007.

У «Шпигунці» прекрасний акторський склад (крім названих, ще Джейсон Стейтем, Міранда Харт, Боббі Каннавале, Дженні Еллісон) і багато вульгаризмів, які не надто ріжуть вуха, бо органічно допомагають висміювати стереотипи уявлень про життя суперагентів. Ця комедія — черговий етап співпраці американського режисера Пола Фіга (так пишуть на наших афішах, хоча правильніше прочитання прізвища Фейг) й акторки Мелісси Маккарті. Одним з перших був «Дівич-вечір у Вегасі», наступною спільною роботою стали «Копи у спідницях», у 2016-му мають вийти «Мисливці за привидами».