Спротив у гуморі

01.04.2015
Спротив у гуморі

Художники-карикатуристи і письменник Аркадій Музичук запрошують усіх, хто живе за принципом «щоб не плакать, я сміюся» у Національну спілку письменників, де першого квітня о 17.00 відбудеться презентація сатиричної поезії «Орда або хатят лі рускіє вайни...».

За словами Музичука, на початку року йому писалися вірші на одному подиху. «Все, що говорять люди, я сформував поетичними рядками, додав іронії», — розкриває кухню написання письменник. За місяць збірка була готова. Тоді з друзями-художниками вирішив її видати, щоб безкоштовно роздати нашим захисникам у зоні АТО. Вийшов своєрідний дайджест бойового листка «Перець на передовій». Кожен вірш ілюструється карикатурами провідних майстрів, серед яких: художник «України молодої» Володимир Солонько, Анатолій Василенко, Віктор Голуб, Олег Смаль, Олексій Кохан, Сергій Рябоконь, Анатолій Гайно. До речі, і друкарня, і художники, і дизайнери погодилися працювати для такої веселої і надзвичайно корисної справи безкоштовно.

Першу тисячу примірників уже відправили на схід України. На жаль, книжечку поки що нереально придбати у книгарнях. Аркадій Музичук каже, що взяв кредит, аби видати додаткову тисячу, щоб продавати її на столичних книжкових ярмарках.

А тим часом книжечку «Орда», подаровану автором, люди передають із рук у руки. Якось «УМ» була свідком, як у метро хлопець із гітарою за плечима уважно читав сатиричні вірші. Поруч стояв чоловік у військовій формі. Хлопець прочитав: «Чом гібридна війна? Є причина одна: Бо агресор-сусід, від зачаття — гібрид», і, глянувши на військового, прочитав іншого дотепника — і ще раз глянув. А тоді мовчки простяг «Орду» військовому. Тому якраз треба було виходити з вагона, на ходу він переглянув малюнки і вже з перону ще довго дякував і усміхався услід дарувальнику «Орди».