Снайперша довела

14.01.2015
Снайперша довела

19-річна снайперша «ДНР» в Артемівську сфотографувалася з солістом «Другої ріки» Валерієм Харчишиним. (з мережі «Фейсбук»)

Днями бійці спецпідрозділу СБУ затримали 19-річну дівчину, яка працювала снайпером бойовиків. Про це «Українську правду» повідомили джерела в правоохоронних органах. Дівчину з Донецька підозрюють у вбивстві щонайменше 10 українських бійців. «Вона отримувала від керівників фото офіцерів, яких мала застрелити», — сказали в СБУ і додали, що, за її словами, вона та й інші дівчата з її підрозділу проходили підготовку в Краснодарі, начебто їх вербувало ФСБ. Також кокетка-снайперша розповіла, що їхня казарма розташована в одному з корпусів гуртожитку Донецького національного університету.

У соціальних мережах дівчина з автоматом називає себе Анастасією Ворошиловою під ніком «Екстезі». Ця б новина залишилася майже непоміченою, якби лідер рок-гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин не виявив, що має фото з дівчиною, яку затримала СБУ. Музикант зізнався, що відтепер неохоче фотографуватиметься зі своїми молодими прихильницями, бо хтозна, чим ті дівчата «забавляються».

Валерій розповів, що до нього наприкінці серпня після концерту для військових АТО в Артемівську, який відбувався на головній площі міста і був відкритий для всіх жителів, підійшла дівчина і попросила сфотографуватися. «Тепер маю залізну відмазку на «можнасвамісфоткаца?» — так Харчишин прокоментував спільне фото зі сторінки дівчини-бойовика «ДНР» у «Вконтакті».

Останнім часом у «Другої руки» лірику замінили пісні на військову тематику. Валерій каже, що «ми живемо в такий час, що хочеш-не хочеш, у тебе на губах з’являється слово «війна». «Не можна говорити, що наші нові пісні патріотичні.  Це уособлення того, що ми нині відчуваємо, а відчуваємо те саме, що й більшість громадян України, бо тут живимо. Від нас шароварщини не дочекаєшся», — додає соліст.

Музикант розповів, що останнім часом їхні концерти часто скасовують на Волині та Галичині, проте цілі площі збираються у Харкові та на Донбасі. «У квітні ми мали великий сольний концерт у тоді ще українському Донецьку. Я бачив, як навіть радянські бабусі міняли свою думку на користь України. У місті не було ніяких сепаратистів. На площі Леніна сиділо три з половиною пенсіонерки з червоними прапорами. Молодь, здебільшого дівчата, залюбки з нами спілкувалися після концерту. Тоді вони не підтримували Майдан, але й не були в лавах «Антимайдану». Хотіли мирного вирішення конфлікту, щоб Крим був наш і виступали проти радикальних змін. Пройшло зовсім мало часу і тепер вони «за».

Валерій вважає, що сьогодні музикант не може бути аполітичним. Бо нині це не просто творчість, а безпека твоєї держави, а завтра — це безпека твоєї родини. «Другу ріку» минулого року запрошували на концерти в Криму та Росії. Та музиканти більше люблять Україну, ніж гроші. Тому категорично відмовилися. І вірять, що їхня музика допоможе молоді зростати патріотами. Навіть якщо вони в якийсь момент свого життя підпали під вплив ФСБ.