Свято Андреї

29.07.2014

У модному світі з’явилася нова перспективна модель. І водночас зник один із найбільш популярних манекенників. Австралійський унікум сербського походження Андрей Пежич, який прославився завдяки своїй андрогінній красі (зовні довгокосий блондин мав вигляд красивої жінки, і лише повністю пласкі груди та кадик видавали в ньому чоловіка), вирішив більше не мучитися із самоідентифікацією. І зробив операцію зі зміни статі.

«Я дещо зробив. Тепер я Андрея Пежич, — повідомив у своєму «Твіттері» сам юнак, тобто вже дівчина. — Хочу подякувати всім за вашу любов і підтримку, яку ви дарували мені протягом усіх цих років. Усі ми розвиваємося, дорослішаємо — це нормально. І я вважаю, що ці зміни не зробили мене геть іншою людиною. Я той самий, просто іншої статі. Сподіваюся, ви зможете мене зрозуміти. Я завжди мріяв бути дівчинкою...»

Пежич став сенсацією модельного світу у 2011 році. Тоді його запросили продефілювати в рамках показів своїх жіночих колекцій одразу два визначні дизайнери — Марк Джейкобс і Жан Поль Готьє. Відтоді на брак пропозицій роботи 22-річний Андрей ніколи не скаржився, причому зазвичай його залучали саме до демонстрації жіночого вбрання. Інколи йшлося про одяг у стилі унісекс, але, здається, ніколи — про моделі з чітко вираженим маскулінним кроєм.

Попри те, що в Андрея і справді дуже приваблива зовнішність, після перетворення в Андрею деякі знавці пророкують йому спад кар’єри. Адже гарненьких дівчаток у модельному бізнесі не бракує, і досі Пежич «брав» саме своєю унікальністю, а не якимись видатними модельними даними. Але тим, чи зменшаться його заробітки, колишній хлопець зараз явно не переймається. Хіба думаєш про гроші, здійснивши свою найзаповітнішу мрію?