Вони не любили Україну

07.05.2014

Поки народний депутат України Олег Царьов «трудиться» над створенням Донецької та Луганської республік, на Черкащині йому зробили надгробну плиту. І не лише йому, а ще й нардепу-комуністу Петру Симоненку та екс-прокурору Віктору Пшонці.

Надгробки виготовило те саме ритуальне агентство «Анубіс», що в місті Золотоноша, яке не так давно витесало надгробок для екс-Президента Януковича та екс-Прем’єра Азарова. Тоді на плитах художники зазначили дату політичної смерті цих чиновників — 2014 рік — і «намалювали», відповідно, золотий батон та капустину з лопатою, написавши на одній з епітафій — «Від братви», на іншій — «Не треба скігліті, треба брати лопати й годувати сім’ю».

Щодо новотворів, то Царьова надгробних справ майстри викарбували на тлі російського триколора і з короною на голові, а головного комуніста України — на тлі червоного стяга пліч-о-пліч із Леніним. Найколоритнішим вийшов Пшонка — він в образі римського імператора, точно такий, як на картині у власній оселі. Ліворуч біля «імператора»-втікача напис: «Король умер. Да здравствует король! 2014 — ??? «Прокладывать себе дорогу силой». Гай Юлий Пшонкарь».

У ритуальному агентстві заявляють, що виготовляють такі екзотичні надгробки не з власної ініціативи, а на замовлення клієнтів, але їхні імена не називають. І додають: дизайн цвинтарних плит вони одержують саме від тих, хто оплачує замовлення.