Мільйон у сміттєвому кошику

16.04.2014

Мрія кожного гравця в лотерею — зірвати найбільший виграш. Не був винятком і мешканець міста Йорк в американському штаті Пенсильванія. Упродовж багатьох років чоловік купував білети лотереї Quinto, завжди відзначаючи одні й ті самі номери. Причому грошей на свою мрію чоловік не шкодував — щодня ставив до 100 доларів.

Якщо чогось дуже хочеш, рано чи пізно мрія здійсниться. От тільки за роки невдач затятий гравець, схоже, вже зневірився в перемозі. Тож, коли одного чудового дня всі п’ять відзначені ним цифр виявилися виграшними, дядько автоматично викинув білети в урну, ледве на них поглянувши.

І лише згодом, повернувшись додому, мільйонер–невдаха роздивився, що того дня випали саме «його» числа. Але коли примчав назад до магазину, де завжди купував білети (і де так невдало їх «перевірив» та викинув), виявилося, що сміття вже вивезли. А разом із ним — і виграш на 1,25 мільйона доларів. Як розповіла журналістам продавець крамниці Венді Хінтон, від розпачу нереалізований багатій ледь не здурів.

За статистикою, незатребуваними у США залишаються менше відсотка великих лотерейних виграшів. Якщо переможець не заявляє про своє право на виграш упродовж відведеного на це періоду, гроші повертаються у фонд лотереї.