ХРОНІКА

04.04.2014

Баскетбол

Суперліга. Регулярний чемпіонат. «Галичина» — «Хімік» — 53:97.

* * *

Єврокубок. Півфінал (перші матчі). «Црвена звезда» (Сербія) — УНІКС (Росія) — 63:52, «Валенсія» (Іспанія) — «Нижній Новгород» (Росія) — 84:75

* * *

Ліга ВТБ. «Азовмаш» (Україна) — «Хімки» (Росія) — 76:94 (Натяжко (18)).

За підсумками групового раунду маріупольський клуб посів останнє місце, здобувши в 18 поєдинках лише чотири перемоги.

Футбол

Кубок України. Жеребкування півфінальних пар. «Динамо» — «Чорноморець», «Славутич» (Черкаси) — «Шахтар».

* * *

Як повідомили в медичній службі «Динамо», здоров’ю Олега Гусєва, який у матчі з «Дніпром» зазнав травми голови, нічого не загрожує. Після додаткових обстежень лікарі скасували більшість своїх «загрозливих» діагнозів, заявивши, що на відновлення кондицій динамівському півзахисникові знадобиться близько тижня.

Тим часом наставник «Волині» Віталій Кварцяний, якому місяць тому зробили складну операцію на серці, днями залишив один із лікувальних закладів Луцька. Щоправда, до тренерської діяльності 60–річний наставник іще не повернувся. Для початку він має пройти реабілітаційний курс.

* * *

Контрольно–дисциплінарний комітет ФІФА покарав «Барселону» за порушення регламенту переходів і реєстрації неповнолітніх футболістів. Окрім фінансового штрафу в розмірі 450 тисяч швейцарських франків, каталонцям заборонили здійснювати внутрішні і міжнародні трансфери впродовж двох трансферних «вікон».

Теніс

Турнір WTA «Прем’єр» (Чарльстон, США; призовий фонд — 700 тис. доларів). Друге коло. Світоліна (Україна) — Стівенс (США, 18) — 6:4, 6:4. Перше коло. Цуренко (Україна) — Петкович (Німеччина) — 7:6 (7:2), 4:6, 1:6.

* * *

Учора в Мальме відбулося жеребкування матчу другого раунду Кубка Девіса у Першій групі Євро–Африканської зони, в якому зійдуться Швеція та Україна. У перший день змагань зіграють Ісак Арвідссон — Сергій Стаховський та Маркус Ерікссон — Артем Смирнов. У парному протистоянні силами поміряються тандеми: Йохан Брюнстрьом/Роберт Ліндштедт — Сергій Бубка/Денис Молчанов. А завершать змагальний уїк–енд дуелі між Ерікссоном і Стаховським та Арвідссоном і Смирновим.

Визнання

Національний олімпійський комітет України визнав чемпіона Європи зі стрільби з пневматичної зброї Олега Царькова найкращим спортсменом березня, а наставницю львівського спортсмена Лесю Леськів назвали найкращим тренером місяця. Нагадаємо, що на ЧЄ Царьков, який спеціалізується в стрільбі з гвинтівки, здобув два «золота» — індивідуальне та командне. Це перше континентальне «золото», здобуте українськими стрілками в цьому виді програми.