«Моя мирна Україна» очима наймолодших громадян держави

20.03.2014
«Моя мирна Україна» очима наймолодших громадян держави

Голова наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігор Янковський.

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка благодійний фонд «Ініціатива заради майбутнього» проводить другий рік поспіль. Тема нинішнього — «Моя мирна Україна» — на часi як ніколи.

Днями у мистецькому центрі «Шоколадний будинок», де зібралися керівники художніх шкіл, творчих студій, а також юні художники, відбулася прес–конференція з нагоди початку заходу.

«Цей художній конкурс проводитиметься щорічно, — сказав голова наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігор Янковський. — Так, минулого року ми запропонували тему «Мій рідний край — Україна». Отримали понад сімсот малюнків юних художників — від Львова до Донецька. Мене вразило: скільки в нас талановитих дітей! Восени ми організували виставку малюнків–переможцiв на Міжнародному кінофестивалі «Молодість», згодом ці картини переїхали у Брюссель, де експонувалися у залі Європарламенту. Цьогорічний конкурс має об’єднати маленьких українців усієї держави, які щиро бажають жити в єдиній, неподільній і мирній Україні, незалежно від національності. Весь світ переживає та уважно стежить за тією непростою ситуацією, яка склалася в нашій країні. Саме тому для конкурсу ми вибрали тему «МОЯ МИРНА УКРАЇНА». Це і заклик, і позиція: наша Україна — мирна держава, і всі проблеми у своїй країні ми маємо вирішувати мирно».

Директор мистецького центру «Шоколадний будинок» Тетяна Скирда розповіла, що до складу журі входять більше десяти фахівців — професійні художники, викладачі, директори картинних галерей. «Самостійність виконання роботи — основний критерій оцінювання малюнків. Саме тоді вони щирі. Тож не радимо «прикладати до них руку» дорослим і втручатися у світ сприйняття дитини», — сказала вона.

Цікаво, що кожен член журі оцінює роботи самостійно, не знаючи про результати своїх колег. Причому «засекречені» і самі автори робіт.

Одна з фіналісток минулорічного конкурсу в літературно–художній номінації Владислава Гречкосій із запалом розповіла, як, відпочиваючи у дитячому таборі «Артек» (саме таку нагоду їй надав фонд Ігоря Янковського), вона мала можливість і надалі виявляти свої творчі здібності.

До участі у конкурсі запрошують дітей від 5 до 16 років з усіх регіонів України. Роботи можна подати до 30 квітня. Більш детальна інформація на сайті фонду http: //iff–charity.org/

Найкращі роботи фонд має намір продемонструвати у столицях Європи, щоб донести творчість юних українців до європейської спільноти.