«Малина» після нашої ери

04.03.2014

За день до вручення «Оскарів» традиційно оголошують лауреатів протилежної премії — «Золотої малини», яку присуджують за найгірші кінороботи року. Нинішня акція в Лос–Анджелесі стала вже 34–ю. Найбільше «малини» перепало фільмам «Після нашої ери» та «Муві 43» — по три.

Комедійний альманах «Муві 43», спродюсований пітером Фареллі, відзначений як «найгірший фільм», «найгірший сценарій» і «найгірша режисура». Ця стрічка складається з 19 коротких новел, кожну з яких знімав свій режисер, а в ролях — Холлі Беррі, Кейт Уїнслет, Х’ю Джекман та ін.

Антиутопія «Після нашої ери» з бюджетом аж 130 млн. доларів зрежисована Найтом Ш’ямаланом спеціально під Уїлла Сміта — він виступив продюсером і виконавцем ролі другого плану. Цю роль і визнали найгіршою, як і головну, зіграну малим сином Сміта, Джейденом. Крім того, Смітів визнали «найгіршим акторським дуетом року».

У номінації «найгірша актриса» переміг... чоловік — Тайлер Перрі за роль Медеї у фільмі «Різдво Медеї», який він сам і знімав. «Найгірша актриса другого плану» — Кім Кардаш’ян у стрічці «Сімейний консультант». Як «найгірший рімейк, пародія або сіквел» «вшановано» стрічку «Самотній рейнджер».

Цікаво, що жодної антипремії не дісталося акторові Адаму Сендлеру, який раніше одержував «малину» більше двадцяти разів. Комедія «Однокласники–2» за його участю мала найбільше номінацій на «Золоту малину–2014», але щасливо уникла всіх загроз.