Епос готовий. Мультимедійність — у перспективі

Епос готовий. Мультимедійність — у перспективі

Анонсуючи позаминулого року проект «Тарас», що має стати однією із центральних театральний подій, присвячених 200–річному ювілею Кобзаря, режисер Сергій Проскурня та Черкаський театр ім. Шевченка зарекомендували себе неабиякими відчайдухами.

Слово — зброя. І її багато

Слово — зброя. І її багато

На тлі культурного занепаду і нарікань Олександри Коваль на те, що наразі Львівський форум видавців під загрозою зриву, тому що цьогоріч ще складніше знайти фінансування, ніж у попередні роки, «Книжковий арсенал» виглядає просто розкішним бенкетом для книгоманів.

Абетки–новодруки: від християнської до робочої абетки Йосипа Бродського

Абетки–новодруки: від християнської до робочої абетки Йосипа Бродського

Дитяча книжка ніколи, певно, не перейде в електронний формат. Це добре розуміють видавці, стараючись у вигадливості, наприклад, абеток. На «Книжковому арсеналі» я помітила добрий десяток нових (чи відносно нових) абеток, які доводять: фантазія дорослих, може, й не поступається розгулу дитячої уяви.

Як намальований!

Як намальований!

Старі помальовані мольберти та етюдники, терпкий болотистий запах олійних фарб та чистого паперу. У суботу в парку Шевченка витав дух творчості. Тут із самого ранку зібралися вихованці художніх шкіл та студій Києва. Вони принесли із собою живу метушню і перетворили на жвавий мурашник площу навколо пам’ятника Тарасу Григоровичу.

Перемогла любов. Одностатева

Перемогла любов. Одностатева

Цьогорічний конкурс Каннського кінофоруму вкотре підтвердив свою репутацію найвідомішого антизіркового фестивалю. Рік у рік журі закриває очі на іменитість конкурсантів та політкоректність, аби нагородити фільм, що найбільше зачепив суддівські душі. Цьогорічний конкурс, на думку експертів, судити було складно, адже програма видалась напрочуд сильною.

Всі статті рубрики