Ідейне турне по країні

16.10.2012

Минулого тижня Віктор Ющенко відвідав Львівщину, Тернопільщину, Івано–Франківськ, Вінниччину, Хмельницький. На зустрічі й мітинги за участю лідера «Нашої України» збираються сотні, подекуди тисячі людей. Особливо тепло Ющенка зустріли вінницькі студенти, які влаштували флеш–моб на захист української мови.

У суботу під час прес–конференції у Хмельницькому Віктор Ющенко заявив, що першим критерієм підтримки політиків на виборах мають стати їхні цінності. «Якщо ідейна складова є другорядною, це фабрика «тушок». Хто не стає тушками? Ідейна людина», — підкреслив Ющенко.

У Львові, виступаючи перед журналістами, він висловив думку, що «Об’єднана опозиція» є «найуспішнішим проектом Кремля». Ані в її, ані в програмі Партії регіонів народний Президент не бачить ніякої перспективи щодо формування порядку для української нації і для України загалом. «Нам треба говорити про те, як сформувати правий блок, сім’ю патріотичних сил у парламенті та поза ним для того, щоб приступити до формування національної платформи й плану для України», — каже Ющенко.

В Івано–Франківську він назвав двома головними макрополітичними проблемами країни олігархічну модель влади і скорочення малого та середнього бізнесу, до чого спричинилася політика нинішньої влади.