Жеребкування з обманом

Жеребкування з обманом

«Влада в Україні любить найбільш брутальні речі проводити у п’ятницю ввечері: в передуїкендовій тиші і благодаті... Із різних регіонів повалила інформація про брутальні порушення при формуванні дільничних комісій. В Ірпені представника «УДАРу» вивели з жеребкування у наручниках. У Полтаві було два види номерків для жеребкування — складені в трубочку правильні (ПР плюс «на манєжє всьо тє же») і в товстий джгут — опозиційні, хто не мав потрапити до ДВК. На Хмельниччині опечатану кімнату для жеребкування відкрили представники ОВК від влади і провели відбір необхідних членів ДВК лише у своїй присутності», — уривок із запису у «Фейсбуці» народної депутатки від «НУНС», активістки «УДАРу» Ірини Геращенко.

Януковича не пустять у США?

Януковича не пустять у США?

Завдяки нинішній своїй владі Україна стрімко котиться до повної міжнародної ізоляції. У ніч на суботу Сенат США затвердив підготовлений раніше закордонним комітетом проект резолюції щодо нашої держави. За інформацією народного депутата від БЮТ Остапа Семерака, оскільки до тексту не було жодних зауважень, Верхня палата Конгресу ухвалила резолюцію фактично автоматично.

«Справа на хвилину — результат на п’ять років»

«Справа на хвилину — результат на п’ять років»

Стали відомими результати творчих змагань у проекті «Арт–вибір», який стартував на початку липня — майже одночасно з офіційною виборчою кампанією. За умовами конкурсу, учасники створювали відео– й аудіороботи, малюнки–демотиватори та слогани на тему: «Прийди та проголосуй!» і «Не продавай свій голос!». Під час нагородження роботи розмістили у київській галереї «Карась», що на Андріївському узвозі. Згодом їх поширюватимуть у ЗМІ та інтернеті.

Балотується «пророк Божий»

Балотується «пророк Божий»

Серед тринадцяти кандидатів у депутати до Верховної Ради, що балотуються по 163–му ­виборчому округу в місті Тернопіль, найоригінальнішим у «подачі» себе електорату виявився 52–річний самовисуванець Мирослав Копак. В офіційних відомостях про цього пана — нічого особливого. Народився в селі Товстолуг Тернопільського району, освіта вища, підприємець, самовисуванець, безпартійний... Але вже його офіційна передвиборча програма, розміщена на сайті ЦВК, ну дуже відрізняється від програм конкурентів і від того, якими ми звикли бачити подібні документи. Це, власне, і не програма, а своєрідний екскурс у недалеку українську історію з висновком, що Всевишній покарав українців за те, що не оцінили як слід здобуття незалежності і ось аж на 21–му році послав нарешті свого пророка для порятунку.

Чому Кучма подався в опозиціонери

Чому Кучма подався в опозиціонери

Леонід Кучма, навідавшись минулого тижня до Дніпропетровська, нарешті «познайомився» з бронзовим... самим собою. Адже в місті, якому другий Президент України багато чим зобов’язаний, вважали справою честі насамперед показати йому нещодавно відкриту алею з бронзових барельєфів найвизначніших постатей в історії краю, серед яких — і зображення самого Кучми, єдиного живого серед інших вагомих особистостей. Леонід Данилович поставився до цього з гумором: «Слава Богу, що не пам’ятник. Я приїхав, а до моєї так званої стели поклали квіти — натяк такий».

Попри таку запопадливість місцевих владців щодо свого земляка, Леонід Кучма надалі дав їх добрячого прочухана. Приводом для цього стали розвішані по Дніпропетровську та області численні білборди, на яких голова облдержадміністрації Олександр Вілкул потискає руки кандидатам у народні депутати України від партії влади, а мер Дніпропетровська Іван Куліченко заявляє про довіру до свого першого заступника Анатолія Крупського, кандидату в нардепи від Партії регіонів по округу №24. Те ж саме відбувається і в контрольованому місцевою владою телепросторі. Тож інформаційний простір заполонили повідомлення про те, що посадові особи порушують статтю 74 Закону «Про вибори народних депутатів України».

Не мовчати — страшна «крамола»

Не мовчати — страшна «крамола»

Минулої суботи в Полтаві Прем’єр–міністр України, голова Партії регіонів і №1 її виборчого списку Микола Азаров узяв участь у відкритті нового навчально–спортивного та житлового комплексу місцевого юридичного інституту Національного університету «Юридична академія ім. Ярослава Мудрого» та прочитав студентам першу лекцію. Потім на Південному вокзалі Азаров оглянув швидкісний електропотяг Крюківського вагонобудівного заводу, проїхав на ньому як пасажир і висловив переконання, що за підтримки держави в Україні невдовзі курсуватиме 70 відсотків поїздів вітчизняного виробництва. Під час урочистостей з нагоди 75–річчя Полтавської області у Палаці дозвілля «Листопад» очільник уряду привітав мешканців краю з цим ювілеєм.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики