НОВИНИ ПЛЮС

18.09.2012

ВР повернула в уряд проект держбюджету

Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин учора на погоджувальній раді парламенту. Мотивація — у проекті бюджету–2013 «не враховані вимоги бюджетної резолюції ВР, а також пропозиції Президента, озвучені ним у зверненні до парламенту і народу». Ще один недолік за­пропонованого урядом проекту, як пояснив спікер, полягає в тому, що «не можна посилатися в бюджеті на ще не прийняті закони щодо наповнення бюджетних статей».

Мельниченко проти Тимошенко

Микола Мельниченко, екс–майор держохорони, заявив днями, що готовий свідчити у справі про вбивство Щербаня і надати відповідні записи Генпрокуратурі України. Про це він повідомив у інтерв’ю Радіо «Свобода». Нагадаємо, що лише навесні цього року вперше пролунала заява Мельниченка, що на горезвісних плівках, записаних у кабінеті Президента Кучми у 1998—2000 роках, містяться також матеріали про те, що вбивство екс–губернатора Євгена Щербаня замовив колишній Прем’єр–міністр Павло Лазаренко, а проплата кілерам пройшла через структури Юлії Тимошенко. Невдовзі після заяв про «слід Тимошенко у вбивстві Щербаня» Мельниченко втік з країни, а влітку його затримали в Італії. Після звільнення екс–майор виїхав до США.

Мельниченко, перш ніж зробити такі гучні заяви, вимагав у БЮТ грошей і місце в партійному списку на виборах, повідомив громадськості бютівець Роман Забзалюк. Мельниченко заперечує. «Я дійсно звертався до Забзалюка, щоб він допоміг повернути позичені однопартійцю В’ячеславу Невольку 10 тисяч доларів», — каже Мельниченко газеті «Коммєрсант–Україна».