Сідайте, гості!

31.05.2012
Сідайте, гості!

Учора будівельники малювали концентричні кола на вертолітному майданчику, що на Парковій алеї, — позначали місце, куди будуть приземлятися гелікоптери. (Юрія САПОЖНІКОВА.)

Вертолітний майданчик, що на даху скандальної забудови на Дніпрових схилах Києва, можуть здати ще до початку чемпіонату Євро. Фотокореспондент «УМ» учора зафіксував, як робочі наносили концентричні кола — місце, куди приземлятимуться гелікоптери. Нагадаємо, що від цієї незграбної будівлі, яку столична влада називає майбутнім торговельно–розважальним центром, прокладено вгору по схилу автомагістраль, що з’єднає майданчик iз прилеглими до Банкової вулицями, — щоб було зручно летіти кортежам можновладців.

Головний архітектор Києва Сергій Целовальник стверджує: вертолітний майданчик на Парковій алеї призначений не для Президента Януковича, а для офіційних делегацій, що прибудуть на Євро–2012. «Ми розробляли схему 19 вертолітних майданчиків, — сказав днями пан Целовальник виданню «Коментарі», — усі біля великих лікарень, щоб можна було швидко надати допомогу». Утім згадане «посадкове місце» на Парковій алеї розташоване далеко від лікарень. І, як відомо, прибути на київські матчі зголосилося вкрай мало зарубіжних лідерів. У будь–якому разі, після Євро не розберуть же «льотне поле», комусь же воно служитиме, і можна легко здогадатися, кому саме.

Нагадаємо, 28 грудня 2010 року Київрада виділила 2,18 га землі на Дніпрових пагорбах фірмі «Амадеус Ко», заснованій, як з’ясувало «Дзеркало тижня», лише 16 грудня того ж року; у списку власників — офшорні компанії з Белізу. Субпідрядником стало ТОВ «Основа Солсіф». Спершу землю виділили для «будівництва та обслуговування об’єктів інженерної і транспортної інфраструктури», а вже за рік стало відомо, що йдеться про гелікоптерний майданчик на даху розважального центру, де буде, зокрема, казино і боулінг.