НОВИНИ ПЛЮС

10.02.2012

Справа Тимошенко: час для ознайомлення

Юлія Тимошенко та її захист зобов’язані ознайомитися з матеріалами кримінальної справи щодо корпорації «Єдині енергетичні системи України» до 28 березня 2012 року. Відповідне рішення за поданням слідчого управління СБУ в Харківській області ухвалив Київський районний суд Харкова. Засідання проходило без участі Юлії Тимошенко, котра послалася на проблеми зі здоров’ям, та захисників. Адвокат лідерки БЮТ Сергій Власенко заявив, що прочитати до кінця березня 71 том справи завтовшки 300 сторінок кожен — «фізично неможливо».

Парламент заборонив «телелохотрони»

Учора Верховна Рада ухвалила закон, яким регулюються трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами. Документом забороняється трансляція програм і передач з інтерактивними конкурсами, в яких стати учасником можна лише за гроші, при цьому сума, яка стягується за СМС–повідомлення чи дзвінок у студію, не відповідає обраному абонентом тарифному плану.

Лотереї та передачі з трансляцією проведення творчих конкурсів, спортивних змагань під дію закону не підпадають.

Україна і Європа: знову про асоціацію

Текст угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом буде готовий протягом найближчих тижнів, заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. «З інформації, яку я маю, торгова частина угоди про асоціацію уже закрита, а політична, сподіваюся, до березня також буде вирішена», — сказав Сікорський під час зустрічі з українським колегою Костянтином Грищенком.

Субвенції регіонам — поле корупції

Ручний розподіл субвенцій регіонам є джерелом політичної корупції та інструментом прямого контролю нинішньої влади над органами місцевого самоврядування, вважає народний депутат від «Нашої України» Віктор Матчук. «Саме чинною владою в 2010 році було прийнято новий Бюджетний кодекс, який передбачає надмірну централізацію фінансових ресурсів та створює умови для їх непрозорого розподілу урядом. Це дає сьогодні можливість уряду при розподілі регіональних субвенцій керуватися не об’єктивними критеріями, а інтересами «мажоритарників» від влади, які сподіваються в такий спосіб здобути перемогу на окрузі», — заявив Матчук.