НОВИНИ ПЛЮС

24.11.2011

Євродепутати кличуть Пшонку й Хорошковського

Депутати Європейського парламенту мають намір ініціювати зустріч із головою СБУ Валерієм Хорошковським і Генпрокурором Віктором Пшонкою. «Багато чого змінилося із серпня, і ми хотіли б у розширеному складі зустрітися як з Хорошковським, так і з Генпрокурором», — заявив на прес–конференції в Києві депутат Європарламенту Олександр Мірський. За його словами, депутати хочуть одержати інформацію про справи щодо представників української опозиції, повідомила агенція «Інтерфакс–Україна».

Кузьмін копне під Януковича?

Заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін пообіцяв розслідувати скандальну розбудову «Межигір’я», якщо журналісти нададуть йому відповідні документи. Про це він сказав на брифінгу в Брюсселі у вівторок.

Розповідаючи про справу Тимошенко, Кузьмін наголосив, що лідера опозиції було засуджено за корупцію. Після цього журналісти зауважили, що, згідно з офіційною декларацією, Янукович заробляє 115 тисяч доларів на рік, однак зводить багатомільйонний маєток у «Межигір’ї», повідомляє The Observer. «Усім журналістам, які зацікавлені цією темою, я рекомендую написати офіційний інформаційний запит, додавши до нього документи, і направити до прес–служби Генпрокуратури. Ми вивчимо ваш запит та дамо письмову відповідь», — відповів Кузьмін.