Чи підібгає леопард хвоста?

30.06.2011
Чи підібгає леопард хвоста?

Понеділкова дуель поглядів ледве не перетворилася на бійку. (Фото Рейтер.)

Лічені дні залишаються до поєдинку, який уже давно став у боксерському світі відчутним подразником як для фахівців, так і для простих уболівальників. Після стількох гучних слів, погроз та обіцянок знищити опонента британець Девід Хей та українець Володимир Кличко нарешті зустрінуться на рингу. Цієї суботи на гамбурзькій «Імтех–арені» може збутися найзаповітніша спортивна мрія братів Кличків: вони мають реальний шанс зібрати в межах родини всі чотири найпрестижніші чемпіонські пояси. До колекції залишилося долучити титул WBA, яким наразі володіє Хей.

У понеділок суперники вже провели заключну прес–конференцію перед боєм. Родзинкою зустрічі стала дуель поглядів, після якої командам довелося розтягувати Володю й Девіда, аби уникнути бійки між ними. Хмизу в багаття підкинув Кличко–молодший — написав на руці число 50 і продемонстрував Хеєві: мовляв, у мене 49 перемог нокаутом, і ти — наступний. Британець почав огризатися, відтак бій ледве не відбувся раніше запланованого терміну.

«Якби ми були тваринами, то я був би леопардом, а Володимир — нікчемним віслюком», — зухвало заявляв Хей напередодні прес–конференції. «Це не змагання із лоскоту і не бій подушками, а справжня війна. І ви побачите одну з найбрутальніших страт боксера за останні роки», — сказав Девід уже на зустрічі з журналістами.

Українець, у свою чергу, пообіцяв згодувати Хеєві його ж футболку, на якій намальований сам британець, що розбиває опонента.

Чиї погрози виявляться вагомішими, стане відомо ввечері 2 липня. Як повідомили організатори, за подією стежитимуть глядачі зі 150 країн світу. А скільки кожен із боксерів заробить за один бій, наразі не розголошують.