Морока «Локо»

26.11.2010
Морока «Локо»

Волейболісти харківського «Локомотива» не віддали супернику із Чехії жодного сету. (Фото з сайту ВК «Локомотив».)

Навряд чи хтось заперечить факт, що столиця вітчизняного чоловічого гандболу розташовується в Харкові. Місцевий «Локомотив» уже тривалий час утримує чемпіонську корону, не в останню чергу завдячуючи стабільній і серйозній фінансовій підтримці «Укрзалізниці». Як головне волейбольне місто країни, Харків може похвалитися сучасним Палацом спорту, збудованим у 2004 році за кошти транспортного відомства. Позавчора під дахом цієї п’ятитисячної арени одразу дві українські команди приймали суперників з–за кордону. Чемпіону країни — учаснику Кубка ЄКВ — у повторному матчі з чеською командою DHL належало закріпити гостьовий успіх недільної давнини. А от срібному призеру, «Кримсоді», чий зал у Красноперекопську не відповідає міжнародним нормам, на арені свого головного «внутрішнього» конкурента належало реваншуватися за поразку в першій дуелі російському клубу «Газпром–Югра» в рамках Кубку виклику.

Першим на майданчик вийшов «Локомотив». Попри легку прогулянку Остравою, де підопічні Ігоря Зябліцева перемогли з рахунком 3:0, у рідних стінах «Локо» готувався до бою. Адже, згідно з новими правилами, якщо команда вигравши одну гру, другу програє з будь–яким рахунком, буде призначено «золотий» сет.

Чеські волейболісти серйозно боролися із флагманом українського вітчизняного волейболу лише в першій партії. Як сказав наставник «Локо» Ігор Зябліцев, через бажання продемонструвати хорошу гру перед своїми уболівальниками його підопічні на початку поєдинку зробили багато невимушених помилок. Проте надалі, впоравшись із хвилюванням, харків’яни заграли впевнено і спокійно, не дозволивши опонентам узяти бодай один сет.

Тепер в 1/8 фіналу на «Локомотив» очікує французький бар’єр у вигляді команди «Араго де Сет». «Перед нами стоїть максимальне завдання — виграти Кубок ЄКВ. Якщо ми не потрапимо до «фіналу чотирьох», керівництво клубу розцінить це як невдачу», — Зябліцев поділився з «УМ» планами на євросезон.

Зважаючи на новий регламент, непогані шанси на вихід у третій раунд Кубка виклику мала й «Кримсода», що програла в Сургуті 0:3. Аби судді призначили «золоту» партію, у матчі–відповіді кримчанам необхідно було здобути перемогу з будь–яким рахунком. Позавчора підопічним Сергія Скрипки не вистачило дещиці — останнім етапом двораундового протистояння став «тай–брейк»: у вкороченому п’ятому сеті гору взяли гості із Ханти–Мансійського автономного округу.

«Дуже важко досягти сприятливого результату, не маючи свого залу. Виходить так, що ми грали обидва поєдинки в гостях. Здається, хлопцям для перемоги забракло емоцій», — так керманич «Кримсоди» пояснив причину поразки в другому матчі.

 

ТАБЛО

Чоловіки. Матчі–відповіді. Кубок ЄКВ. 1/16 фіналу. «Локомотив» (Харків, Україна) — «DHL» (Острава, Чехія) — 3:0 (25:22, 25:18, 25:17; перша гра — 3:0).

Кубок виклику. 1/16 фіналу. «Кримсода» (Красноперекопськ, Україна) — «Газпром–Югра» (Сургут, Росія) — 2:3 (25:22, 22:25, 13:25, 26:24, 11:15; перша гра — 0:3).