НОВИНИ ПЛЮС

18.11.2010

Львів першим прийняли в асоціацію

Місто Лева стало першим українським обласним центром, якому вдалося отримати членство у Міжнародній туристичній асоціації European Cities Marketing. Як відомо, до згаданого об’єднання входять 132 міста з 32 країн Європи. Завданням організації є збільшення потоку туристів за рахунок ефективного маркетингу міст, що у неї входять.

Загинув керівник «Укрзахідпроектреставрації»

Володимир Швець загинув під час поїздки на східну Україну, де внаслідок нещасного випадку отримав серйозну травму хребта. Покійний був одним iз кандидатів у депутати до Львівської міської ради від партії «Фронт змін».

Львівщина отримала прокурора

Новим прокурором області став Віталій Ковбасюк, який до цього працював начальником управління нагляду за дотриманням законів Службою безпеки, співробітниками Держмитслужби і Держ­прикордонслужби Головного управління нагляду за дотриманням законів при проваджені оперативно–розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Генеральної прокуратури.

Американський вчений дослідив Голодомор

Масовий мор українців голодом був нічим іншим, як геноцидом сталінського режиму, скерованим на винищення української нації, пише у книзі «Сталінські геноциди», виданій Прінстонським університетом, Норман Наймарк. Дослідник стверджує, що хоча Сталін і не ставив собі за мету знищити усіх українців, зате чітко планував провести їх денаціоналізацію, будучи переконаним, що українське селянство є ворожою групою, яку слід знищити.

Немсадзе ще раз «відмазали»

Апеляційний суд Донецької області залишив у силі постанову Київського районного суду Донецька про закриття у зв’язку iз завершенням терміну давнини справи про притягнення до кримінальної відповідальності Гіві Немсадзе. Нагадаємо, останнього екс–міністр МВС Юрій Луценко назвав ватажком одного з найкривавiших злочинних угруповань, на рахунку якого — вбивства щонайменше 57 осіб. Апеляційний позов подала мешканка Донецька Валентина Мішакова, яка стверджувала, що Немсадзе особисто розправився з її двома синами — Вадимом і Олександром.

Майно на продаж

Фонд державного майна України прийняв рішення розпочати підготовку до продажу в 2010 році орендного підприємства «Шахта ім. О. Ф. Засядька» (Донецьк), повідомляє офіційне видання ФДМУ «Відомості приватизації». «Шахта імені О.Ф.Засядька» є одним iз найбільших підприємств цієї галузі в Україні, яке знаходиться у сфері впливу колишнього в.о. Прем’єр–міністра України, народного депутата України від Партії регіонів Юхима Звягільського. Крім того на продаж виставлено 91,6% акцій компанії «Свема» (Шостка, Сумска область). Стартова ціна акцій становить 313 мільйонів гривень.

«Присмокталися» до труби

В Одеській області затримано трьох безробітних, які несанкціоновано викачали з нафтопроводу десятки тонн нафти, повідомляє УНІАН. Затримані чоловіки одразу зізналися, що вони здійснили несанкціоновану врізку в нафтопровід і закачали в цистерну 40 тонн сирої нафти. Під час огляду кабіни транспортного засобу було знайдено 100 тисяч гривень. Затримані зізналися, що це їхні гроші, але їх походження пояснити відмовилися. Наразі вирішують питання про порушення кримінальної справи.

Довга дорога додому

Засуджені у Венесуелі українські моряки із судна «Бі–Атлантик» повернуться на батьківщину. Міністерство юстиції України надало згоду на передачу в Україну для подальшого відбування покарання двох громадян України – Володимира Устименка і Юрія Датченка, засуджених у Венесуелі на 9 років позбавлення волі за перевезення і торгівлю наркотиками. Про це повідомляє прес–служба Мін’юсту з посиланням на главу відомства Олександра Лавриновича. Повернення моряків стало можливим після вивчення документів від Міністерства внутрішніх справ і юстиції Венесуели щодо їх відповідності вимогам Конвенції про передачу засуджених осіб.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>