У різних вагових категоріях

13.11.2010
У різних вагових категоріях

У матчі з російськими дублерами обороні українців та воротарю Балабану довелося дуже попітніти. (Фото з сайту Hokej.net.)

Напередодні цього поєдинку навіть найбільші оптимісти з числа українських хокейних уболівальників розмірковували, з яким рахунком наша збірна програє росіянам. Оскільки в серії змагань «Єврохокей–челлендж» беруть участь середняки й аутсайдери, наші східні сусіди направили до польського Сянока, де позавчора стартував перший етап цього турніру, свою другу збірну — так звану Росію–2. Найсильніші хокеїсти РФ зараз змагаються в четвірці грандів на «Євротурі» у Фінляндії, до Польщі ж поїхали їхні най­ближчі резервісти. Але ці хлопці мають досвід виступів у КХЛ — другій за силою лізі світу, і багато хто опиниться в лавах першої збірної. При цьому ми виставили по суті теж Україну–2, і в складі «синьо–жовтих» ледь не половина хокеїстів, яких викликали на ці змагання, до позавчорашнього дня могли похвалитися хіба іграми на першість України. Саме тому шанси резервного складу українців у протистоянні з елітними російськими «дублерами» виглядали мізерними.

Канадець Дейв Льюїс, котрий проводив перший матч на посаді головного тренера «синьо–жовтих», очікувано поставив у ворота Михайла Балабана із «Сокола». Саме 20–річний змінник Костянтина Симчука та Ігоря Карпенка став найпомітнішою фігурою на льоду серед наших хокеїстів. Лаври Мишкові дісталися не від хорошого життя: дебютант збірної сповна відчув силу атак суперника, зробив чимало «сейвів». Зусиллями Балабана й оборонців ми закінчили два перші періоди із порівняно пристойним результатом — 0:3.

А ось на заключну 20–хвилинку наших не вистачило, й у ворота Балабана влетіло ще чотири сухі шайби. Особливо старався нападник московського «Спартака» Ігор Мусатов, який на пару з одноклубником Романом Людучиним закинув половину шайб своєї команди. Тричі ці росіяни відзначалися тоді, коли грали в меншості!

Наш голкіпер відбив загалом 29 із 36 кидків по своїх воротах, українці ж зробили лише сім влучних «пострілів». Перевага суперника — вражаюча. Згаданий спартаківець Мусатов, у підсумку, став найкращим гравцем у складі своєї команди, а найпомітнішим серед наших організатори визнали нападника білоруського «Німана» Артема Бондарєва.

Учора ввечері збірна України провела в Сяноку другий поєдинок на турнірі — проти господарів. Із «Кадрою» українці до цього дня зустрічалися 20 разів, і лише в одному матчі зазнали поразки. Нинішній експериментальний склад «синьо–жовтих» міг дещо попсувати цю статистику, тим паче що й «основі» перемоги над західними сусідами з кожним роком даються все важче.

Останній матч — із голландцями, яким ми ще не програвали, — відбудеться сьогодні.

 

ТАБЛО

 

Міжнародний турнір «Єврохокей–челлендж» (Сянок, Польща). 1–й тур. Україна — Росія–2 — 0:7 (0:2, 0:1, 0:4; Мусатов, 5, 33 (менш.), 40 (менш.); Щипачов, 19 (більш.); Калянін, 45; Людучин, 50 (менш.); Миловзоров, 57), Польща — Голландія — 10:1.

Турнірне становище: Польща, Росія–2 — 3, Україна, Голландія — 0.

* * *

НХЛ. «Рейнджерз» — «Баффало» — 3:2 (Федотенко «Р» — 15.52, 1+1, «+2», 4 кидки).

На рахунку українця в цьому сезоні вже 7 очок у 16 матчах (2 шайби + 5 передач).