НОВИНИ ПЛЮС

14.10.2010

Євросоюз підтримав Азарова

Європейський Союз надасть Україні 43 млн. євро на інституційну розбудову. Відповідний меморандум про взаєморозуміння між урядом України та Європейською Комісією щодо рамкового документа програми всеохопної інституційної розбудови було підписано вчора в Брюсселі в рамках візиту Прем’єр–міністра Миколи Азарова. Як повідомив агенції УНІАН посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв, меморандум передбачає надання допомоги у зміцненні здатності українських інституцій виконувати зобов’язання щодо інтеграції до Євросоюзу. Передусім ідеться про сфери санітарно та фітосанітарного контролю, транспортних послуг та торгівлі. Гроші надаватимуться в рамках програми «Східне партнерство», а сам меморандум розрахований на два роки, починаючи з 2011–го.

«Батьківщина» на виборах

Карета швидкої допомоги госпіталізувала Тамару Бігун — одну з учасниць голодування під Центральною виборчою комісією, активістку Києво–Святошинського райкому партії «Батьківщина». Про це УНІАН повідомила прес–секретар Київської обласної парторганізації Наталя Ряба. Після обстеження жінку госпіталізували.

Як повідомляла «УМ», активісти обласної організації «Батьківщина» від 5 жовтня голодують біля ЦВК на знак протесту проти фальсифікації списку кандидатів від «Батьківщини» в облраду.

* * *

Черкаський облвиборчком зобов’язав Чорнобаївську районну виборчу комісію зареєструвати список кандидатів від партії «Батьківщина», скасувавши районну постанову про відмову в реєстрації. Проблемний список «тимошенківців» у Золотоніському районі вже зареєстровано.

Мовне питання

Депутат від «НУНС» Юрій Кармазін подав до Вищого адмінсуду подання про визнання незаконною реєстрацію «регіонального» законопроекту про мови. Кармазін нагадав, що, відповідно до регламенту Верховної Ради, альтернативні законопроекти, які регулюють однакове коло питань, можуть бути внесені до Ради не пізніш як у 14–денний строк після першого законопроекту, а «реєстрація законопроекту про мови 7 вересня була здійснена з порушенням вищенаведеної норми регламенту» (адже ще 2007 року схожий законопроект вносив комуніст Грач).