Янукович знову не прийшов

12.08.2010

Учора в Печерському райсуді столиці відбулося чергове засідання за позовом юриста з Хмельницького Володимира Волосюка до Президента Віктора Януковича. Нагадаємо, пан Волосюк у своїй позовній заяві наголошує, що глава держави 27 квітня у Страсбурзі публічно заперечив Голодомор як геноцид (назвав його спільною трагедією народів СРСР) й тим самим зганьбив честь і гідність позивача та вчинив акт наруги над пам’яттю мільйонів людей. Тож позивач просить Феміду зобов’язати Януковича вибачитись публічно перед ним і українським народом.

«Слухання справи по суті починається з чистого аркуша через самовідвід попередньої судді — Світлани Волкової, — зазначив у коментарі «УМ» представник позивача Волосюка, голова Київської міськорганізації ВО «Свобода» Андрій Мохник. — Утім суд продовжує порушення: мене та іншого представника позивача, журналістку Бобровську, не повідомили про це слухання. Повістку направили лише Волосюку, який нас і повідомив. Ймовірно, нас хочуть усунути від участі в цій справі».

Сам Янукович уникає судових слухань за цим позовом. Керівництво адміністрації Президента письмово попросило Феміду розглядати справу за відсутності відповідача та його представників. Хоча інтереси глави держави в суді мали б представляти не чиновники з Банкової, а юристи з Мін’юсту.