Верстат у три зміни

10.04.2010

«Уряд Миколи Азарова за місяць свого керування збільшив монетарну масу в країні на 4,5 мільярда гривень», — заявив днями на прес–конференції в Тернополі член Бюджетного комітету Верховної Ради Павло Жебрівський. На його думку, уряд запустив друкарський станок, закупивши за випущені гроші 600 мільйонів доларів. «Таким чином уряд убезпечив себе від коливань валюти. Звичайно невелика емісія значних загроз не має. Але якщо уряд і далі проводитиме таку політику і проводитиме випуск облігацій внутрішньої державної позики під такі божевільні відсотки, як це в останні місяці робив попередній уряд, то дефолту України можна чекати вже цієї осені», — попереджає депутат.

Також член Бюджетного комітету не вірить, що в цьогорічному бюджеті Кабмін закладе програму реформ. «Якимось чином стабілізувати ситуацію їм вдасться. Але, судячи зі складу уряду, реформ і розвитку не буде», — констатує він.

Адже уряд формувався не за професійними якостями кандидатів, а за квотами течій, які панують в Партії регіонів. Людей, готових до реформ, серед тих, хто безпосередньо бере участь у розробці бюджету, немає. «Тих, хто довго прожив при «совку», цей «совок» ніяк не може відпустити. І, на жаль, таких людей на вершині українського політичного айсберга — більшість», — підсумував Павло Жебрівський.